maritbet girişmaritbet
İranlılar Van Gölü’ne plaj istiyor

İranlılar Van Gölü’ne plaj istiyor

Van ekonomisine büyük katkı sağlayan İranlılar, Van Gölü'ne girmek istiyor

İranlıların, Van Gölü'ne girmek istedikleri, ancak halk plajı ve uygun tesis olmadığından kenti dolaşmak ve alışveriş yapmakla yetindiklerini belirtildi. Van Gölü Havzası Turizim Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir ise turistlere bu imkanı sunamamanın Van için büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Geçen yıl yaklaşık 50 bin, bu yıl ise sadece Ramazan Bayramı nedeniyle yaklaşık 20 bin İranlı Van'ı ziyaret etti. Sınıra sadece 80 kilometre uzaklıkta bulunduğu için özellikle resmi ve dini bayramların büyük bölümünü Van'a gelerek geçiren İranlı'lar, tesis azlığından yakınıyor. Van'da göl kıyısındaki bir otel ve özel şahıslara ait bazı küçük tesisler dışında halk plajı bulunmuyor. Yaz aylarında Van Gölü'e girmek istediklerini belirten İranlı'lar, ancak göl kıyısında kendilerine hitap edecek plaj ve uygun tesis bulunmadığını bu nedenle kentten erken ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kenti dolaşmak ve alış veriş yapmakla yetindiklerini anlatan İranlılar, güzel bir kent olan Van'ın bu eksikliğinin giderilmesini istiyor.

'SINIR KAPISINDA ÇOK BEKLİYORLAR'

Yaklaşık 5 yıldır Van'a turist getirdiğini belirten İranlı Tur Operatörü Vahid Rostami, İranlıların Van'ı çok sevdiklerini anlattı. İran'dan Van'a gelen turistlerin standartlarının yüksek olduğunu, havasına, denizine hayran kalındığını ancak tesis sıkıntısı yaşadıklarını belirten Rostami, şunları söyledi:

"Van, bize çok yakın. İnanılmaz bir havası ve çok güzel bir denizi var. Kente gelenler otelleri, alışveriş merkezlerini beğeniyor. Ancak çok güzel bir suyu olan Van Gölü'ne sadece bakmakla yetiniyorlar. Serinlemek isteyen, ya da uzun süreli göl kıyısında kalmak isteyenler için böyle bir imkan yok. İranlı'lar olarak Van Gölü kıyısına plaj yapılmasını istiyoruz. Bu arada, sınır kapıları için de yeni düzenlemeler yapılmalı. Bir çok İranlı saatlerce sınır kapısında beklediği için gelmekten vazgeçiyor."

'HALK PLAJLARI YAPILMALI'

Van Gölü Havzası Turizim Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir de kent ekonomisine büyük katkı sunan İranlı'lara istedikleri ölçülerde imkan sunamadıkları için üzgün olduğunu söyledi. Tunçdemir, bunu kent için büyük bir eksiklik olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Buraya gelenler istedikleri gibi alışveriş yapmak istiyorlar. Bir diğer istekleri ise eğlenebilecekleri veya dinlenebilecekleri mekanlar. Maalesef, eğlence ve dinlenme için yeterli imkan sunamıyoruz. 450 kilometre sahili olan Van Gölü çevresinde tek bir halk plajı bile yok. Bu sadece İranlılar için de değil. Çevre illerden gelen insanlarımıza da bu imkanı sunamıyoruz. Bunu defalarca yetkililere bildirdik. Van ekonomisine büyük katkı sunan turistler için ve kendi insanımız için göl çevresinde herkesin rahat bir şekilde suya girmesini sağlayacak uygun mekanlar ve halk plajları bir an önce yapılmalı. Bunu olması halinde yaz aylarında Van'ı ziyaret eden turistler daha uzun süreli kalacaktır."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum'dan "Van Gölü" açıklaması!
  • 26.01.2023 11:44

Bakan Kurum'dan "Van Gölü" açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Van Gölü'nde bugüne k ...

Van Gölü'nün zemininden 615 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı
  • 25.11.2022 16:03

Van Gölü'nün zemininden 615 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı

Van Büyükşehir Belediyesince yürütülen çalışmalarda, Van Gölü'nün zemininden 615 ...

Van Gölü'nün zemininden 550 bin metreküp dip çamuru temizlendi
  • 30.09.2022 16:06

Van Gölü'nün zemininden 550 bin metreküp dip çamuru temizlendi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla Van Gölü'nün zemininde ...

Van Gölü'nden 500 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı!
  • 05.09.2022 11:33

Van Gölü'nden 500 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Van Gölü’nde arıtılma ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Van Gölü çevreci projelerle gelecek kuşaklara daha temiz bırakılacak
  • 27.06.2022 10:02

Van Gölü çevreci projelerle gelecek kuşaklara daha temiz bırakılacak

Van'da göle kıyısı bulunan belediyeler, hayata geçirdikleri çevreci projelerle h ...