maritbet girişmaritbet
İsmailov’dan Rusya’ya otel

İsmailov’dan Rusya’ya otel

Türkiye’de 7 yıldızlı Mardan Oteli’nin sahibi olan Azeri asıllı ünlü Rus işadamı Telman İsmailov, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in “tavsiyesi” üzerine Soçi’ye yatırım yapma kararı aldı

Türkiye'de 7 yıldızlı Mardan Oteli'nin sahibi olan Azeri asıllı ünlü Rus işadamı Telman İsmailov, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in “tavsiyesi” üzerine Soçi'ye yatırım yapma kararı aldı.

İTAR-TASS Ajansı'na göre İsmailov'a ait AST'nin 2014 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak Karadeniz kıyısındaki Soçi'de 4 bin yataklı otel inşa etmesiyle ilgili anlaşma hafta içinde imzalandı. Soçi'ye olimpiyatlar öncesinde toplam 40 bin yatak kapasiteli çok sayıda otel yapılması planlanıyor.

İsmailov'un Türkiye'deki lüks otel yatırımı Rusya'da tartışmaya yol açmış ve sahibi olduğu Moskova'daki dev Çerkez pazarı değişik gerekçeler ileri sürülerek geçen yıl kapatılmıştı. Putin aralıkta İsmailov'la ilgili olarak, “Yasalara uyduğu sürece Türkiye'de yatırım yapmasında kötü bir şey yok. Ama Rusya'ya da yatırım yapmasını, Soçi'de otel yapımına para yatırmasını kimse yasaklamıyor” demişti.
 

Kaynak: Milliyet
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz