maritbet girişmaritbet
Mardin'in ilk 5 yıldızlı oteli

Mardin'in ilk 5 yıldızlı oteli

Mardin'de işadamı Bülent Sümer ve Emin Gözü tarafından yapımına başlanan ve 15 milyon dolara mal olacak şehrin ilk 5 yıldızlı otelinin önümüzdeki yıl hizmete gireceği bildirildi

 

İşadamı Bülent Sümer, Sümer Holding'de düzenlediği basın toplantısında, Mardin Midyat karayolu güzergahında yapımına başlanan 5 yıldızlı otelin, Erdoba Resort Conventıon Center adı ile işletileceğini söyledi. 12 dönüm alan üzerine temeli atılan otelin 15 milyon dolara mal olacağını belirten Sümer, 2001 yılında olumsuzluklara rağmen turizm konusunda büyük yatırımlar yaptıklarını, Mardin'de 2 tarihi binayı restore ederek butik otele dönüştürdüklerini anlattı.
Geçmiş yıllarda gelen turist sayısı yıllık 35 binlerdeyken bugün ise 800 binlerden söz edildiğine dikkati çeken Sümer, 2012 yılında 2 milyon 500 bin turist beklentisi içinde olduklarını ifade etti.
 
Son zamanlarda Mardin'de büyük bir değişim yaşandığını, farklı dil ve dinlerin kentin tarihi zenginliğine renk kattığını belirten Sümer, bunun da turizmi olumlu yönde hareketlendirdiğini vurguladı.
 
Hilton'un ve Dubai'deki otellerin projesini hazırlayan bir firma ile anlaştıklarını ifade eden Sümer, şu bilgileri verdi:
''Bir turistik otelde bulunması gereken her teferruatın otelimizde de yer almasını istedik. Rekabetin olduğu yerde kalitenin arttığına inanıyoruz. Günübirlik turistik geziler kente herhangi bir şey bırakmıyor. Otelimiz 226 oda 450 yatak kapasiteli olacak. Otelde misafirlerimizi önümüzdeki yıl ağırlayacağız.
Mardin turizmine önemli derecede katkı sunmayı hedefliyoruz. Otelin açılışı sonrasında toplam 250 kişiye istihdam alanı yaratacağız. Otelde, 600 ve 300 kişilik çok amaçlı salon, kokteyl ve fuaye salonu, 3 adet 35'er kişilik toplantı salonu, restoran, müşteriler için çalışma ofisi, çeşitli dillerde süreli yayın, kitap gibi dokümanların yer aldığı okuma alanları, satış mağazaları, açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna ve buhar odası yer alacak.''
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz