maritbet girişmaritbet
The Marmara New York’ta ikinci oteli yapacak

The Marmara New York’ta ikinci oteli yapacak

Türkiye’nin tanınmış otel zinciri The Marmara Otelleri, New York Manhattan’a ikinci otelini açıyor

Razi CANİKLİGİL-Hanife BAŞ Hürriyet

Türkiye'nin tanınmış otel zinciri The Marmara Otelleri, New York Manhattan'a ikinci otelini açıyor. Otelin Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Gürsel, Manhattan'da yıkılmak üzere boşaltılan yedi binayı 33.9 milyon dolara satın aldıklarını belirterek, “İki yıl içinde buraya ikinci otelimizi kuracağız. İnşaatına da 100 milyon dolarlık yatırım yaparız” dedi.

TÜRK otelcilik grubu The Marmara, ABD'nin New York şehrine ikinci otelini açmaya hazırlanıyor. New York'un ünlü semti Manhattan'da 33.9 milyon dolara arsa alan firma, iki yıl içinde 100 milyon dolar yatırımla 30 katlı otel inşaat etmeyi planladığını açıkladı. The Marmara Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Gürsel, ilk oteli New York'a 25 yıl önce açtıklarını belirterek, “Yeni otel için fırsatlara bakıyorduk. Manhattan'ın merkezi yeri olan Lexington Avenue ile Midtown arasında yedi küçük binayı 33.9 milyon dolara satın aldık. İki yıl içinde buraya ikinci otelimizi kuracağız. İnşaatına da 100 milyon dolarlık yatırım yaparız” dedi.
 
Kiska İnşaat yapacak
Şu anda sadece arsayı aldıklarını aktaran Gürsel, “Binayı otel ya da apart otel yapacağız. Manhattan'ın merkezi yerinde olacak. Kriz nedeniyle fiyatlar çok düştü. Daha önce 56 milyon dolarlık değere sahip olan binaları 33.9 milyon dolara satın aldık. Henüz ayrıntılarına karar vermedik. Ama 30 katlı otel düşünüyoruz. İnşaatını da grup bünyemizdeki Kiska İnşaat'a yaptırabiliriz” diye konuştu.
 
Dünya şehirlerini hedefliyor
Kağan Gürsel, şu anda otel sayılarının dokuz olduğunu ve otel markalarını yurtdışına taşıma planları yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Moskova ve Berlin'de de görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye dışında, büyük metropollerde otel kurma planlarımız var. New York'ta bu planımızı gerçekleştiriyoruz. Yıkılmak üzere boşaltılan küçük binaların üzerine inşa edilecek otel 2011 yılında bitecek.”
 
İlk otel New York'ta 41'inci sırada
THE Marmara Otelleri'nin bünyesinde bulunduğu Kiska İnşaat, New York'ta 25 yıldır gökdelen, köprü, yerleşim alanı, metro ve tünel inşaatları yapıyor. New York'un 486 oteli arasında 41'inci sırada yer alan The Marmara Manhattan otelini işletiyor. Manhattan'ın 94'üncü sokağının köşesinde bulunan 32 katlı otel, özellikle şehre uzun süreli gelenlere 56 metrekarelik stüdyo ve 135 metrekarelik üç yatak odalı daireler sunuyor. Apart otel olarak hizmet veren The Marmara Manhattan, Türkiye'den New York'a tedavi ve doğum için gidenler tarafından talep görüyor. Otel, Manhattan'da 1998 yılınden beri 32 katlı apart otel olarak hizmet veriyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz