maritbet girişmaritbet
Trabzon'un Yomra ilçesi golf merkezi olma yolunda

Trabzon'un Yomra ilçesi golf merkezi olma yolunda

Karadeniz'in incisi Trabzon Yomra'da hayata geçirilecek olan golf sahası projesi ile ile ilçenin golf merkezi olması hedefleniyor.

İl merkezine 17 kilometre uzaklıktaki 40 bin nüfuslu ilçe, özellikle Körfez ülkelerden gelen turistlerin bölgedeki ilk adresi oluyor. Havalimanına 7 kilometre mesafede bulunmasının yanı sıra alışveriş merkezi, spor tesisleri ve otellerin de merkezi konumunda yer alan Yomra, turizmin yanı sıra sporun da merkezi olma yolunda adından söz ettiriyor.

5 yıldızlı otellere ev sahipliği yaptığı için Arap turistlerin büyük bölümünü misafir eden Yomra, son yıllarda kongre ve sağlık turizmi başta olmak üzere ziyaretçilerine pek çok alternatifi bir arada sunuyor.

Turizmden aldığı payın artırılması planlanan Yomra'nın, denizde 300 dönümlük dolgu alanı üzerine inşa edilecek golf sahasıyla hem Türkiye'de hem de dünyada adından söz ettirmesi planlanıyor.

"Seçmelerde yetenekli sporcular çıktı"

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nu bir süre önce Yomra'ya davet ettiğini ve öğrenci seçmeleri yaptıklarını söyledi.

Seçmelerde yetenekli sporcuların çıktığını dile getiren Sağıroğlu, "Bu vesileyle ilçemizde bir golf sahası yapmaya karar verdik ve çalışmalarımıza başladık. İlçemizde yaklaşık 10 yıldır da deniz tarafında bir dolgu projesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyordu. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu Bey ve değerli milletvekillerimizin katkılarıyla bu dolgu projesiyle alakalı ilk adımı atmış olduk. Daha sonra da burada yapmış olduğumuz değerlendirmede 300 dönümlük bir golf alanı düzenlemesine gittik." diye konuştu.

Sağıroğlu, projenin yap, işlet, devlet modeliyle yapıldığını bu nedenle Yomra Belediyesine herhangi bir maliyet getirmeyeceği düşüncesinde olduğunu ifade etti.

"Projeyle sosyal donatı alanlarını da artıracağız"

Sağıroğlu, dolgu alanının 650 dönümlük alanı kapsadığına işaret ederek, "Dolgu alanımızın yan tarafında Kaşüstü Mahallemiz var. Yomra'da sosyal donatı alanlarının eksik olduğunu düşünüyoruz. Bu projeyle bu donatı alanlarını da artıracağız. Golf sahasının yanında sosyal tesislerin de yoğun olacağı bir donatı alanı düşünüyoruz. İlçemizin denizle olan bağını da kesmiyoruz, onu da projenin içerisinde dolandırıyoruz." dedi.

Projenin büyük bir kısmını tamamladıklarını aktaran Sağıroğlu, "Yomra'nın kültürünü, tarihini ve geçmişini burada yaşatmak için bütün eforumuzu sarf ediyoruz. Dolgu alanı üzerine yapılacak golf sahası projemizi yaklaşık 4 yıllık bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Projeyi çalışmalarımıza hız vererek tamamlayıp turistlerimizin ve milletimizin hizmetine sunacağız." ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon'un Yomra ilçesi golf merkezi olma yolunda
  • 03.11.2016 16:37

Trabzon'un Yomra ilçesi golf merkezi olma yolunda

Karadeniz'in incisi Trabzon Yomra'da hayata geçirilecek olan golf sahası projesi ...

Arap turistlerin Türkiye'deki adresi Yomra oldu
  • 21.06.2016 13:05

Arap turistlerin Türkiye'deki adresi Yomra oldu

Körfez vatandaşlarının Türkiye'deki ilk adreslerinden olan Trabzon'da, son yılla ...

Trabzon Yomra’da Hazine'den satılık fındık bahçesi
  • 17.02.2014 11:04

Trabzon Yomra’da Hazine'den satılık fındık bahçesi

Trabzon Malmüdürlüğü Yomra’da 2 bin 777 metrekare yüzölçümündeki fındıklığı satı ...

TOKİ, 2 bin 432 konutun hak sahiplerini belirliyor!
  • 10.03.2013 10:29

TOKİ, 2 bin 432 konutun hak sahiplerini belirliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) “kira ödemek yerine kendi ...