maritbet girişmaritbet
Turizm sektörünün önde gelen kurumlarından güç birliği

Turizm sektörünün önde gelen kurumlarından güç birliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB, İTO, THY, TÜRSAB, TÜROB ve TYD turizmde güç birliği için el ele verdi.

Turizm sektörünün önde gelen kurumları İstanbul'un potansiyelini küresel vitrine taşıyan Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) için güç birliği yaptı.

20. Genel Kurul'da yapılan seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TUGEV yönetimine iki yönetim kurulu üyesi ile girdi. Sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları olan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı A. Murat Ersoy da TUGEV'in yeni yönetiminde görev yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı A. Haluk Dursun, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de TUGEV yönetiminde yer almaya devam edecek.

TURİZM KONSEYİ

TUGEV başkanlığına yeniden seçilen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde kamu-özel sektör işbirliğine yönelik çok önemli bir örnek. Vakıf, 32 yıldır turizmde geniş bir çerçevede çalışıyor. Vakfın yeni seçilen yönetimi de İstanbul turizmi için yeni bir güç birliğini ortaya koyuyor. Bir anlamda İstanbul turizm konseyini kurmuş oluyoruz” diye konuştu.

Çağlar, güçlenen TUGEV'in operasyon birimi olan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB) da İstanbul için daha geniş bir yelpazede hizmet vereceğini vurguladı.

YÜZDE 280 ARTIŞ

İstanbul'un kongre şehri olma özelliğini her geçen gün ileriye taşıdığını kaydeden İbrahim Çağlar, “2015'te 143 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptık. Kongre sayısı açısından son 10 yılda yüzde 280 artış yakaladık. Dünyada en çok kongre düzenlenen 10 şehirden biriyiz” bilgisini verdi.

Çağlar, ICVB'nin çalışmaları olan İstanbul'un ilk resmi tanıtım sitesi howtoistanbul.com ile Instagram'da İstanbul fotoğrafları yarışmasının başarıyla devam ettiğini hatırlattı.

Çağlar, Türkiye'nin sadece kıtaların değil, kültürlerin ve uygarlıkların da bir kavşak noktası olduğunu belirterek, “Turizm potansiyelimizi ekonomimize aktarmaya kararlıyız. Turizm eğer en genel anlamıyla ‘insanların türlü amaçlarla yaptıkları geziler' demekse, Türkiye tüm güzel amaçların bir bileşkesidir” dedi.

AVRUPA'YA GÜNEŞİN İLK DOĞDUĞU YER

Genel Kurul toplantısında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, TUGEV'in çok önemli bir teşekkül olduğuna dikkat çekti. Demir, İstanbul Ticaret Odası'nın da fiziki olarak Avrupa kıtasında güneşin doğuşuna ilk şahitlik eden bir konumda olduğunu söyleyerek, “Bu, İTO için çok büyük anlamlar taşıyor” dedi. Konuşmasında teröre de değinen Demir, “Terörün milleti olmadığına bir kez daha şahitlik ediyoruz. Dünyanın ihtiyacı olan şey tarihi yarımadada. Barış burada. Camiler, sinagoglar, kiliseler yan yana ve hâlâ çalışıyor. Bu topraklarda bunu öne çıkarmalıyız” diye konuştu.

KRİZLERİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRELİM

Turizm eski Bakanı Bülent Akarcalı, terörün vurduğu sektörlerin en büyüğünün turizm olduğunu söyledi. “Krizleri fırsatlara dönüştürmeliyiz” diye konuşan Akarcalı, “Avrupalı turist terörden korkup gelmiyor ancak bu konuda daha az korkan ülkeler var. O ülkelerin vatandaşlarını hedef kitle olarak belirleyelim” cümlelerini sarf etti. 

İSTANBUL'U TANITIYOR

TUGEV tarafından 1997'de kurulan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB), kâr amacı gütmeyen tarafsız bir şehir tanıtım ve pazarlama örgütü olarak görev yapıyor. ICVB'nin kuruluş amacı Türkiye ve özellikle İstanbul'un kongre, konferans, fuar ve sergileme olanaklarını yurtdışında ve yurtiçinde tanıtıp pazarlamasına yardımcı olmak. Ayrıca kongre ve konferans turizmini özendirmek, kentin ve ülkenin tanıtımına katkıda bulunarak turizmin geliştirilmesini sağlamak da ICVB'nin görevleri arasında.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"
  • 15.01.2022 17:15

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağı ...

Turizmciler bu sezon hedeflerine ulaşacağına inanıyor
  • 20.05.2021 17:34

Turizmciler bu sezon hedeflerine ulaşacağına inanıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının düşüşe geçmesi, turizmde sezon ...

Turizm sektörünün 2021 yılından beklentileri büyük!
  • 23.01.2021 09:33

Turizm sektörünün 2021 yılından beklentileri büyük!

"Turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'da sektör temsilcileri, geçen ...

Turizm sektörü 2020 deneyimleriyle 2021'e hazır!
  • 05.01.2021 11:24

Turizm sektörü 2020 deneyimleriyle 2021'e hazır!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, ...