maritbet girişmaritbet
Turizmde 'komşunu al gel' kampanyası!

Turizmde 'komşunu al gel' kampanyası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Komşunu Al Gel" kampanyası turizmcileri heyecanlandırdı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Komşunu Al Gel" kampanyasına destek verdiklerini bildirdi.

Ayık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışındaki gurbetçilere çağrıda bulunarak, "Komşunu Al Gel" kampanyası başlatmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kampanyayı himayelerine almasının kendileri için önemine dikkati çeken Ayık, kampanyanın daha etkin hale gelmesi için ne gibi enstrümanları devreye sokmaları gerektiği konusunda bakanlık ve sektör temsilcileri ile çalışma yapacaklarını kaydetti.

Ayık, "Sektör olarak kampanyaya gereken desteği vereceğiz. Kampanyanın yoğun bir tanıtım kampanyasını yapmamız ve hemşehri derneklerini de etkin bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bu projeyi hayata geçirecek, canlı tutacak, destekleyecek faaliyetlerde bulunacağız." diye konuştu. 

Kampanyanın olumlu sonuçlarını göreceklerine inandıklarını anlatan Ayık, "Bu uzun soluklu bir proje. 'Bu sene yapılacak seneye yapılmayacak' diye düşünmemek lazım. Devamlılığı, sürdürülebilirliği olan bir proje. Sürekliliği sağlamak lazım. Hemen netice beklememek lazım. Esas neticelerini bir kaç ay sonra göreceğiz." dedi.

Ayık, 2017 yılının bir önceki yıla göre daha olumlu geçeceğine inandıklarını ve yeni yılın ilk göstergelerinin de olumlu olduğunu ifade etti. Ayık, Rusya pazarından gelen turistlerin de kendilerini memnun ettiğini vurguladı. 

"Bu çağrı olumlu sonuç verecektir"

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, turizmin gelişmesi anlamında güzel bir proje başlattığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gurbetçilerin düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlarını da turizm kentlerinde yapmasını istediğini hatırlatan Özyurt, "Orada yaşayan insanların Türkiye'deki güzellikleri yansıtmalarını istedi, bir çağrı yaptı ve kampanya başlattı. Bu çağrı olumlar sonuçlar verecektir." dedi.

Türkiye'nin tanıtımı için güzel bir çalışma içerisinde olunması gerektiğine işaret eden Özyurt, "Bence yapılması gereken başka şeyler de var ama kampanya anlamında olumlu bir gelişme olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Özyurt, Türkiye'deki turistik ilçelere yurt dışından direkt uçuşlar konulması gerektiğine de dikkati çekti.

Bodrum, Dalaman, Antalya ve Alanya bölgelerine direkt uçuşlar konulmasının önemine değinen Özyurt, "Londra'dan gelmek isteyen insanlar aktarmalı uçuşlarla geliyor. İngiltere, Hollanda, Belçika, Almanya ve Fransa'dan direkt uçuşlar koymamız gerekiyor." dedi.

"Yurt dışındaki 5 milyon vatandaşımız fahri turizm elçisi olmalı"

Turizmci Ramazan Gümüşhan, dünyanın global terör tehdidi altında zor bir dönemden geçtiğini ve küresel sorunların yansımalarının Türkiye'yi de etkilediğini ifade etti.

 Turizm sektörünün 2016'da geçirmiş olduğu sıkıntıların en kısa sürede atlatabilmesinin en büyük temennileri olduğunu belirten Gümüşhan, şunları kaydetti:

"Yurt dışında 5 milyon vatandaşımızın fahri turizm elçisi olarak, sadece Türk komşularına değil, bulundukları ülkenin vatandaşlarını etkileme boyutunda değerlendirmenin faydalarını göz ardı etmemek gerekiyor. Bu çalışmayı başlatarak çok daha fazla kişiye temas edip, ülkemizin güzelliklerini, değerlerini tanıtma fırsatı oluşacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın değindiği, 'Düğünlerinizi ülkenizde yapın' mesajı önemlidir. Fethiye'de özellikle yabancıların evlilik organizasyonları yapma boyutunda ciddi potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bu tür organizasyonların önemini göz ardı etmemek gerekiyor. Bu tür organizasyonlar yoğun katılımlarla yapılmakta. Ciddi ön hazırlıklar yapılmakta ve konaklama süresi de uzun olması nedeniyle maddi olarak hatırı sayılır katkısı vardır."

Kampanya turizmcilere umut oldu

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER) Başkanı Mete Ay, turizm ile ilgili yapılan tüm hamlelerin olumlu ve geri dönüşü olan adımlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanyasını desteklediklerini belirten Ay, "Yurt dışında yaşayan çok fazla vatandaşımız var. Onların komşularıyla gelmesi bir ailenin yanında 5-6 hane daha getirmesi demektir. Bu da turizm sektörünü daha da hareketlendirecektir. Bu kampanya bize 2017 sezonunda umut oldu." dedi.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın turizm sektörünün canlandırılmasına yönelik açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin turizm konusunda iki ana konusu bulunduğuna işaret eden Okutur, "İlk olarak, turizmciler 2015-2016 yılında kazanmadan kredi kullanarak ayakta kaldı. Bu krediler minimum 4 yıl ötelenmeli, 2017 yılı için de tesislerin restorasyonu ve sezona açılabilmesi için can suyu dediğimiz, düşük faizli teşvik kredisi verilmelidir." dedi.

"Ülkemiz iyi bir kaynakla yurt dışında iyi tanıtılmalı"

Okutur, ikinci olarak terör ve buna bağlı olarak Avrupa ve dış dünyanın bakış açısının değişmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin tanıtımının da önemini vurgulayan Okutur, "Türkiye'nin tanıtımı ve terörle ilgili yanlış algılamaları anlatmak için 1 milyar dolarlık tanıtım fonu oluşturulmalıdır. Bu fon bilinçli ellerde, görsel ve yazılı basında, sosyal içerikli toplantı ve konferanslarda, Türkiye'nin tarihi kültürel değerler, doğal kaynaklar, deniz, güneş, iklim ve tarımsal çeşitlilik olarak dünyanın en mükemmel yeri olduğu anlatılmalıdır. Böylelikle Türkiye dünya turizminde ilk 5'teki yerini alacaktır. Bu da 80 milyar dolar gelir demektir." diye konuştu.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, konaklama sektörünün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi.

Son dönemde dünya genelinde yaşanan olaylar nedeniyle otelcilerin etkilendiğini anlatan Bülbüloğlu, şöyle konuştu:

"2016'yı çok iyi geçirmedik. Birçoğumuz ayakta kalma mücadelesi verdik. 2017 yılında yurt dışı girişleri az olacak gibi görülüyor. Özellik Orta Avrupa'da, 'Türkiye'ye gitmeyin' imajı yaratıldı. Bunun etkileri de ülkemizde yüksek oluyor. Aslında biz toplantıdan bazı indirimler ve düzenlemeler bekliyorduk. Bunlarla ilgili bir şey çıkmadı. Yine de Cumhurbaşkanımızın turizmcilerle ilgili çalışmalar yapması mutluluk verici. Bu çağrıdan da olumlu sonuçlar çıkar inşallah."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...