maritbet girişmaritbet
'Turizmde pazarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor'

'Turizmde pazarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya'nın Frankfurt kentinde ülkenin önde gelen tur operatörleri ve turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi

Sektör temsilcileriyle çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Avcı, "Memnuniyetle şunu gördüm ki Alman turizm sektörü temsilcileri Türkiye'de ne olup bittiğini gerçekten görmüşler, görüyorlar. Orada bir sorun yok. Sorun, bazı medya organlarının, ki bunların sayısı hiç az değil, bunların özellikle büyük bir kısmının kasıtlı olarak Türkiye ile ilgili yaydıkları yanlış haberler, dezenformasyon ve imajımızı zedeleyecek nitelikte asılsız spekülasyonlardır." diye konuştu. 

Alman turizm sektörünün bu durumun farkında olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, "Bunu giderebilmek için, bu tür çarpıtmaların önüne geçebilmek için ve bunların doğrusunu kamuoyuyla daha geniş ölçeklerde paylaşabilmek için bizimle iş birliği yapmak istiyorlar." ifadesini kullandı. 

"Türkiye'nin turizm tanıtım stratejisi yenilenmeli"

Bakan Avcı, Türkiye'nin turizm alanındaki tanıtım stratejisinin yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, bakanlık olarak bu konuda özellikle 15 Temmuz sonrasında değil, öncesindeki terör olaylarından sonra çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye'yi sadece bir bütün olarak, deniz, kum, güneş ülkesi olarak tanıtan stratejiden vazgeçilmesi gerektiğini anlatan Avcı, şöyle devam etti:

"Artık Türkiye'nin doğal güzellikleriyle nasıl bir ülke olduğunu insanlar biliyorlar. Ama Türkiye'nin bunun da ötesinde dört mevsim turizme imkan sağlayan çok geniş bir kapasitesi var. Kültür, sağlık, eğitim, gençlik, gastronomi ve kongre turizmi olarak Türkiye, hem altyapısı hem de tarihi birikimiyle çok geniş imkanları olan bir ülke. Bu ülkenin bu özelliklerini doğru hedef kitlelere doğru tanıtabilirsek turizmimizi denize ve güneşe bağımlı olmaktan,dolayısıyla belli ülkelere, belli turist profillerine endeksli olmaktan kurtarabiliriz."

"Ürün ve pazar çeşitliliğimizi artırmalıyız"

Ürün çeşitliliğinin yanı sıra pazar çeşitliliğinin de sağlanması durumunda Türkiye'nin turizm alanında çok büyük bir hamle yapabileceğini dile getiren Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Mesela bugüne kadar deniz, kum, güneş bağlamında Almanlarla, Ruslarla bir pazarımız oluştu ve Türk turizmi yıllardır da buna yaslanarak bugüne kadar geldi. Ancak Rusya ile yaşadığımız son kriz de gösterdi ki turizmimizi tek bir ürüne ve Rusya ve Almanya gibi sınırlı sayıda pazarlara endekslemek doğru değil. Hem ürünlerimizin çeşitliliğini artırmamız hem de pazarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda Japonya, Çin, Hindistan, Güney Amerika, Orta Doğu bu bakımdan bizim için hala bakir pazarlar. Buralardan da turist gelmiyor değil ama potansiyelimizle karşılaştırdığımız zaman buradaki potansiyelimizi çok az değerlendirdiğimizi görüyoruz.” 

Nabi Avcı, Japonların kültür turizmine olan ilgilerinin herkes tarafından bilindiğini ancak Türkiye'nin bunu kültür turizmi bağlamında hala yeterince değerlendiremediğini dile getirdi.

Aynı durumun Hindistan, Çin, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için de geçerli olduğuna işaret eden Avcı, "Dolayısıyla biz Japonya'dan Latin Amerika'ya kadar pazarımızı çeşitlendirmek zorundayız ve bunu yapacak kabiliyetteyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu çeşitliliği sağladığımız takdirde 2016'da yaşadığımız türden darboğazlara bir daha girmeyeceğiz diye ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gurbetçilere Türkiye'de tatil çağrısı

Bakan Avcı, Almanya ve Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarına da tatillerini Türkiye'de geçirmeleri yönünde çağrıda bulundu. Avcı, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız tatillerini Türkiye'de geçirsin, hatta komşuları ve iş arkadaşlarını da yanlarında getirip ülkemizde misafir etsin." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...