maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk EXPO’su Antalya’da dün resmen açıldı!

Türkiye’nin ilk EXPO’su Antalya’da dün resmen açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun açılışına yaptığı EXPO 2016 Antalya’yı 8 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya törenle resmen açıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı devlet başkanları, bakanlar, büyükelçiler ve binlerce davetlinin katılımıyla gerçekleşen resmi açılış töreninde unutulmaz bir görsel şov ortaya kondu. Açık kalacağı altı aylık sürede EXPO 2016 Antalya, etkinlikler, sergiler, aktivite ve gösterilerle ilgi merkezi haline gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta 52 ülkenin, 6 uluslararası kuruluşun, ikisi resmi olmayan katılımcısının bulunduğu Antalya EXPO'su sayesinde şehre alt ve üst yapı yatırımlarıyla söz konusu organizasyonla girecek olan paranın 1.8 milyar lira olduğunu açıkladı.

52 ÜLKE KATILACAK

Teması “Çiçek ve çocuk”, sloganı “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya”, alt temaları “tarih”, “biyo-çeşitlilik”, “sürdürülebilirlik” ve “yeşil şehirler organizasyonu” olan Botanik EXPO 2016 Antalya, Türkiye'nin bugüne kadar üstlendiği en büyük uluslararası organizasyonlar arasında yer alıyor. Bin 121 dönümlük alanda kurulu EXPO 2016'ya katılmak üzere 52 ülke sözleşme imzaladı. Botanik EXPO'lar içinde Antalya, Osaka'da 1990 yılında düzenlenen ve 78 ülkenin katıldığı EXPO'dan sonra ikinci sırada. EXPO alanında inşa edilen Kongre Merkezi, Amfitiyatrolar, Kır Aktivite Alanı, Çocuk Adası, Kültür ve Sanat Sokağı gibi alanlarda; ulusal ve uluslararası konserler, dans gösterileri ve müzikaller, çocuk tiyatroları, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlar, interaktif çocuk atölyeleri, milli ve özel gün etkinlikleri, ramazan ayı etkinlikleri, lunapark, sokak eğlenceleri ve geleneksel çocuk oyunları gerçekleştirilecek. Kongre merkezi, 2-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun 30. Avrupa Bölge Konferansına da ev sahipliği yapacak. Başlığı “Gıda Güvenliği” olacak kongreye, 54 ülkenin tarım bakanları katılacak. Toplam bütçesi 1.6 milyar lira olan EXPO 2016 Antalya'nın şubat ayında satışa çıkan bilet ve sezonluk kart satışları devam ediyor. 

8 MİLYON KATILIMCI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta EXPO 2016 Antalya'nın, Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağını belirterek “Bu açılış 6 ay ama ondan sonra süreklilik arz eden bir şekilde Antalya'nın en büyük zenginliklerinden biri olarak yaşamını sürdürecek. 52 ülkenin, 6 uluslararası kuruluşun bulunduğu Antalya Exposu sayesinde şehrimize alt ve üst yapı organizasyonuyla ülkemize girecek para 1.8 milyar lira. Burada bir çevreciliğin merkezi oluşuyor, çeşitli ülkelerin, ülkemizin yerel mimarisinden örnekler var. EXPO böylece Türkiye'nin dünyanın tanıtımında farklı bir fonksiyon icra edecek, 8 milyon ziyaretçi bekleniyor. Türkiye'nin en büyük kongre merkezi EXPO'da oluyor. 6 bin 300 kişilik kongre merkeziyle Antalya yeni bir zenginliğe adım atıyor. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. EXPO alanı 120 ayrı türde 25 bin, 6 yüz bin metre kare yeşil alan, 5 milyon çiçek, 150 bin çalı ile çok güzel bir görünüme kavuştu” dedi.

HANGİ ÜLKELER KATILDI?

Sudan, Güney Kore, Pakistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kenya, Yemen, Nepal, Moritanya, Sierra Leone, Tanzanya, Çin, Japonya, Gine, Senegal, Nijer, Filistin, Bangladeş, Kosova, Katar, Madagaskar, Hollanda, Burundi, Eritre, Komorlar Birliği, Zimbabve, Azerbaycan, Moldova, Benin, İngiltere, Gana, Macaristan, İtalya, Somali, Sri Lanka, Tayland, Hindistan, Myanmar, Kazakistan, Meksika, Uganda, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Bosna Hersek, Ukrayna, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Almanya, Sırbistan, Bulgaristan. EXPO 2016 Antalya'nın resmi olmayan katılımcıları ise Hong Kong, Çin Taipei ve Rus Kültür Derneği.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Faruk Çelik: EXPO, özelleştirme kapsamına alındı
  • 30.04.2017 16:09

Faruk Çelik: EXPO, özelleştirme kapsamına alındı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın yeni bir sürece g ...

EXPO 2016 Antalya'nın ziyaretçi sayısı 3 milyonu geçti
  • 25.09.2016 10:41

EXPO 2016 Antalya'nın ziyaretçi sayısı 3 milyonu geçti

Türkiye'nin ilk EXPO'su olma özelliği taşıyan, 112 hektarlık alanda 57 ülkenin k ...

Megastar Tarkan, mutfakta da iddialı
  • 11.07.2016 11:12

Megastar Tarkan, mutfakta da iddialı

Megastar, aşçılıkta iddialı olduğunu ve evlendikten sonra sık sık mutfağa girere ...

EXPO 2016 Antalya'da birçok sanatçı sahne alacak
  • 03.07.2016 17:07

EXPO 2016 Antalya'da birçok sanatçı sahne alacak

EXPO 2016 Antalya'da 9 günlük Ramazan Bayramı süresince yerli ve yabancı birçok ...

Esenler Belediyesi, Çocuk Sokağı ile EXPO 2016'da!
  • 23.04.2016 10:04

Esenler Belediyesi, Çocuk Sokağı ile EXPO 2016'da!

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği dünyanın ilk "Çocuk Sokağı", Türkiye'de ...

Türkiye’nin ilk EXPO’su Antalya’da dün resmen açıldı!
  • 23.04.2016 09:42

Türkiye’nin ilk EXPO’su Antalya’da dün resmen açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun açılışına yaptığı EXPO 2016 Anta ...