maritbet girişmaritbet
Yazlık ev almak için en uygun zaman hangisi?

Yazlık ev almak için en uygun zaman hangisi?

Yazlık ev almak için en doğru zaman hangisi? Yazlık ev kışın mı yoksa yazın mı alınmalı?

Şehirlerin stresinden kurtulmak isteyenler için yazlıklar her geçen gün daha da tercih edilir hale geldi. Peki yazlık evler kışın mı yoksa yazın mı alınırsa daha doğru tercih olur? 

Son yıllarda tatil ihtiyacını gidermek amacıyla, bulunduğu ortamdan uzaklaşmak ve sevdikleriyle birlikte şehrin yorgunluğundan uzaklaşmak isteyenler için yazlık evlerin talipleri her geçen gün artıyor. Özellikle kalabalık ailelerin ya da otel konsepti yaşam komplekslerinde konaklamak istemeyen kişilerin genellikle tercih ettiği yazlıklar ise, ilk akla gelen tatil seçeneklerinin arasına girmekte ve adından daha çok söz ettirir hale gelmektedir.

Tur şirketlerinin düzenlemiş olduğu tatil paketlerinden beklediğini bulamayanların ya da ikinci bir ev almayı düşünen kişiler, genellikle yazlık satın almayı tercih ediyor. Bunun en önemli nedenleri, tatilinizi doyasıya yaşamak ve kış aylarında da değerlendirebileceğiniz ikinci bir seçeneğin olması olarak gösteriliyor. Siz de eğer bu yönde bir yatırım yapmayı planlıyorsanız, özellikle kış aylarında ya da kullanmadığınız sezon zamanlarında yazlığınızı kiralayarak, yatırımınızın kendisini geri ödemesini çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

YAZLIK ALMAK İÇİN EN UYGUN SEZON HANGİSİ?

Talebin gün geçtikçe artması yazlık fiyatlarında da hareketlenmeye yol açtı. Bu sebeple Antalya, Bodrum, Çeşme, Marmaris ya da Yalova gibi tatil beldelerinin yoğunlukta olduğu bölgelerde fiyatlar, özellikle sezonda alındığında, çok pahalı olabiliyor.

Özellikle talebin azaldığı ve tatilcilerin büyük şehirlere geri döndüğü sezon sonu zamanları ise, yazlık almak için en doğru zaman olarak gösteriliyor. Hem rekabetin hem de maliyetin büyük ölçüde düşeceği bu zamanlar, aynı zamanda bir sonraki yıl için evinizi restore edecek yeterli zamanı da size sağlayacağı için, sıklıkla yazlık satın almak için tercih ediliyor.

Yazlık almaya karar verdikten sonra, cevap vermeniz gereken diğer bir soru da, nasıl bir yazlık almak istediğinizdir. Müstakil, bahçeli, site içerisinde ya da studio daire şeklinde karşınıza çıkabilecek olan yazlık türleri, ihtiyacınıza göre şekilleniyor. Bu nedenle ihtiyacınız olan yazlık tipini iyi bir şekilde belirlemelisiniz. Ailenizdeki kişi sayısı, ek gelir elde etme isteğiniz ya da yaşam niteliklerinizi gözden geçirdikten sonra kararınızı vermelisiniz.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yazlık ev almak için en uygun zaman hangisi?
  • 15.12.2016 20:06

Yazlık ev almak için en uygun zaman hangisi?

Yazlık ev almak için en doğru zaman hangisi? Yazlık ev kışın mı yoksa yazın mı a ...