maritbet girişmaritbet
Altınok Öz, Kartal'a Barcelona modeli uygulayacak

Altınok Öz, Kartal'a Barcelona modeli uygulayacak

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Bakanlar Kurulu’ndan ‘riskli alan’ kararının çıkmasıyla birlikte ilçenin merkezini Barselona gibi yeniden inşa etmek için proje hazırladı

İstanbul'un önemli ilçelerinden biri olan Kartal'ın Kordonboyu Mahallesi ve Yukarı Mahalle'sinin riskli alan ilan edilmesi uzun süredir gündemde. Riskli alan ilan edilmesi ilçeninyeni merkez projesinin önünü açtı.

Yıllar önce ünlü mimar Zaha Hadid tarafından çizilen Kartal projesi bir türlü hayata geçirilemezken, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün uğraşları sonucunda ortaya çıkan yeni projenin çalışmaları başladı.

Silueti değişecek
Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal'ın merkezinin Barselona gibi tasarlanmasını öngören projede çok önemli bir aşamayı geçtiklerini açıkladı. Kartal'ın kent merkezinin yeni bir siluete kavuşturacaklarını ifade eden Öz, Kordonboyu ve Yukarı Mahalle'nin kentsel dönüşüm alanları ilan edilmesiyle projenin önünün açıldığını ifade etti.

İki mahalle riskli ilan edildi
Kartal'da Kordonboyu Mahallesi ve Yukarı Mahalle kentsel dönüşüm alanları ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4/9/2013 tarihli ve 5531 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2'nci maddesine göre Kartal Kordonboyu Mahallesi ve Yukarı Mahalle'nin Bakanlar Kurulu'nca yeniden dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

‘KARTAL İSTANBUL'UN YENİ YÜZÜ OLACAK'

Altınok Öz, daha önceden bu projeyi hayata geçirmek için Kartal'ın mevcut meydanıyla ilgili 1/5 binlik planları hazırladıklarını ama 1/1000'lik planların çıkmadığını belirterek, “Projeyle ilgili yeni girişimlerimiz sonuç verdi. Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Bölge riskli alan ilan edildi. Kartal'ı Barselona gibi çekim merkezi yapacağız. Merkezdeki binaları yıkıp yerine modern bir kent yaratacağız” dedi.

Altınok Öz, bundan sonraki süreçte proje çalışmalarını hızlandıracaklarını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alacakları yetkiyle yeni Kartal projesini hayata geçireceklerini söyledi. Projenin çok önemli bir dönüşüm olacağını vurgulayan Öz, “Şehir Plancısı Faruk Göksu'nun koordinatörlüğünde bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çalışmaları tamamladıktan sonra ihaleye çıkacağız. Böylece Kartal İstanbul'un yeni yüzüe olacak” diye konuştu.

Vatandaşlara soracak

Altınok Öz, projeyi vatandaşlara rağmen değil onlarla birlikte hayata geçireceklerini anlatarak, şunları söyledi:
“Yıkılması planlanan binaların temsilcileriyle birebir görüşeceğiz. Daha sonra dönüşüm alanlarını temsil eden grupla bu görüşmeleri yapacağız. Hak sahiplerinin ve bölge sakinlerinin taleplerini ve önerilerini dinleyeceğiz. Sonuçta da uzlaşmacı bir anlayışla vatandaşlarımızla birlikte bu projeyi hayata geçireceğiz.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Irak Merkez Bankası inşaatında Doka Türkiye imzası!
  • 18.10.2021 16:06

Irak Merkez Bankası inşaatında Doka Türkiye imzası!

Yaklaşık 6 yıl önce kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Irak asıllı İngiliz m ...

Heran İstanbul maket görüntüleri yayında!
  • 16.04.2018 16:15

Heran İstanbul maket görüntüleri yayında!

Destek Group tarafından Kartal'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Heran İ ...

Altınok Öz, Kartal kentsel dönüşümünün detaylarını açıkladı!
  • 10.02.2015 11:40

Altınok Öz, Kartal kentsel dönüşümünün detaylarını açıkladı!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal'daki kentsel dönüşümü mikrofonumuza a ...