maritbet girişmaritbet
MIPIM’in açılış gecesinin sponsorluğunu Nef üstlendi!

MIPIM’in açılış gecesinin sponsorluğunu Nef üstlendi!

Türkiye’nin bu yıl onur konuğu olduğu MIPIM’in açılış gecesinin sponsorluğunu Nef üstlendi. Nef, fuarın 24 yıllık tarihinde açılış gecesinin sponsorluğunu üstlenen ikinci Türk şirketi oldu

 

Dünyada 27 trilyon dolarlık gayrimenkul pazarının en önemli fuarlarından olan ve bu yıl Cannes'da 12-15 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenecek MIPIM'in açılış gecesini NEF gerçekleştirecek. 80'den fazla ülkenin ve 20 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nın 12 Mart 2013 günü düzenlenecek açılış gecesinin sponsoru olan NEF, böylece, 24 yıldır ikinci kez bir Türk şirketi olarak MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nın açılışında ev sahipliği yapacak.
 
Kuruldukları günden beri uluslararası marka olmayı hedeflediklerini belirten Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “27 trilyon dolarlık inşaat sektörünün dünya çapında en önemli karar vericilerinin katıldığı bir fuarda ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
 
Rusları geride bıraktı
Erden Timur, MIPIM'in 24 yıllık tarihinde bir Türk şirketinin ikinci kez açılışa sponsor olmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle,  fuara katılan binlerce katılımcıya açılışta ev sahipliği yapma fırsatını elde ettik. Böylece aylar öncesinden açılışa sponsor olmak için hazırlık yapan bir Rus şirketi yerine, Türk gayrimenkul sektörünün önemli bir oyuncusu olarak NEF açılışı gerçekleştirecek ve açılışa Türkiye'nin adını yazdıracak. Bunun haklı gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.
 
Timur, MIPIM'de gayrimenkul projelerinin yanı sıra Garantili Proje ve foldhome, foldoffice gibi patenti kendilerine ait buluşlarını da yabancı yatırımcılara ve fonlara tanıtacaklarını dile getirdi.
 
Ödüllü projeler yaptı
Erden Timur, uluslararası mimarların eserlerinin NEF'in kendi genç ve vizyoner ekibinin emeğiyle birleştiğinde, ortaya çıkan tasarımların uluslararası arenada kabul görmeye başladığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:
“Dünyanın en prestijli tasarım fuarlarından 100% Design London'a 17 yıllık tarihinde Türkiye'den gayrimenkul sektöründen davet edilen ilk Türk firması NEF oldu. Her yıl, dünyanın dört bir yanından tasarımcı ve sanatçıları bir araya getiren 100% Design London'da NEF Türk bayrağını gururla taşımıştır. Dünyanın 5 kıtasında müşterisi olan ve uluslararası arenada sesini duyuran NEF, 2010 yılında NEF 163 Levent projesi ile Dünya Mimarlık Festivalinde 32 proje arasında ‘En İyi Konut' dalında finale kalan 9 proje arasına girmeyi başardı. 2011 yılında ‘En İyi Konut' ve ‘En İyi Ofis' 2012 yılında ise ‘En İyi Ofis Projesi' kategorisinde birincilik ödüllerine layık görüldü.”
 
En uzun satış süreci 3 ay 10 gün
Satışı yapılan projeleri hakkındaki bilgi veren Erden Timur, konut projelerinin bugüne kadar en uzun zaman aralığı olarak 3 ay 10 gün içinde satışının tamamlandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kemerburgaz'da yaşamın başladığı Nef 04 Kemerburgaz projesinde 5 konutun satışı sürüyor. 87 konutluk projede metrekare birim fiyatı 1900 dolar. Fiyatlar da 200 bin dolar ile 450 bin dolar aralığında seyrediyor. Nef İki Haliç projesinde 52 konut satışa açık durumda. Metrekare birim fiyatının 2900 dolar olduğu projede fiyatlar 115.000 – 360.000 dolar arasında seyrediyor” dedi.
 
Tasarımda en iyilerle çalışıyor
NEF'in vizyonu, ödüllü uluslararası tasarımları, patenti kendisine ait buluşları ve aynı anda 4 büyük uluslararası mimarlık bürosuyla çalışan nadir şirketlerden olduğunu vurgulayan Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Timur, şunları söyledi:
“HSBC UK Headquarters ve Hearst Tower Newyork gibi projelerin yaratıcısı Foster & Partners, Dubai'deki dünyanın en yüksek binası Burj El Khalifa'nın tasarımcısı SOM, Londra'daki dünyaca ünlü Yeni Wembley Stadı'nın tasarımcısı HOK ve Autoban gibi tasarımda uluslararası isimlerle çalışıyoruz.”
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Galatasaray'da Erden Timur depremi!
  • 18.12.2021 11:32

Galatasaray'da Erden Timur depremi!

45 gün önce hem başkan danışmanlığını hem de Emlak AŞ’deki görevini bıraktı. Gal ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...