maritbet girişmaritbet
NEF, Ataköy ve Topkapı projelerini satışa çıkarmaya hazırlanıyor

NEF, Ataköy ve Topkapı projelerini satışa çıkarmaya hazırlanıyor

NEF, krizden etkilenmemek için ‘garantili proje’ yaptı. Finansmanı önceden sağlayan firma bu sayede kriz dönemlerinde frene basmadan yeni konutlara başlıyor

Yeni konseptleri ve yakaladığı hızlı satış grafikleriyle bilinen NEF, yeni projelerine devam ediyor. Geçen yılın sonlarında Merter ve Kağıthane'de 4 projeyi satışa çıkaran firma, sonraki dönemde ise 3 projeyi daha sessiz sedasız bir şekilde satmayı başardı. Firma, projelerini 1-2 ay gibi kısa sürelerde satma başarısı gösterirken, tüketicinin karşısına ise Ataköy'deki yeni projesiyle çıkmayı planlıyor. NEF Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, konut sektöründe son dönemlerde yaşanan sıkıntılardan çok fazla etkilenmediklerini söyledi. Satış rakamlarında doğal olarak bir azalma olduğunu fakat bu dönemi en iyi şekilde atlattıklarını ifade eden Erden Timur, “Şehrin merkezi bölgelerinde ulaşılabilir fiyata, özel tasarımı olan evler yapınca pek sıkıntı yaşamıyoruz” dedi. Garantili projeler yaptıklarını ve bu sayede inşaatın tamamlanamama gibi sıkıntılarının olmadığını dile getiren Erden Timur,”Biz garantili proje yapıyoruz ve bu nedenle de projelerimiz krizlerden etkilenmeyeceği için frene basmıyoruz” dedi. Bu ay itibariyle teslimlere ağırlık verdiklerini ve 8 şantiyenin 7'sini bitireceklerini vurgulayan Erden Timur, artık yeni projelere odaklandıklarını anlattı.

Ataköy'e sembol proje
Erden Timur, yeni projelerine aralıksız devam ettiklerini anlatarak, bu kapsamda Ataköy'deki projeye başlayacaklarını söyledi. Burada çok farklı bir konsept ortaya koyacaklarını ifade eden Erden Timur, “Projenin hazırlıkları tamamlanmak üzere. Çok ilginç proje olacak. İçinde birkaç seriye yer vereceğiz. Fiyatı da bölge ortalamasının altında planlıyoruz. Geniş bir alım gücüne hitap edecek” dedi.

Timur, projenin toplamda 150 bin metrekarelik inşaat alanında yapılacağını vurgulayarak, “Bölgenin sembol projesi olacak. Önünde metrobüs, arkasında ise metro bulunuyor” diye konuştu.    
Bir diğer projenin ise İŞ GYO ile birlikte Topkapı'daki arsada olduğunu belirten Timur, şunları söyledi: “İş GYO ile kanlarımız uyuştu. Arsa alanımız geniş. Burada mimari yarışması açtık. Avrupa da bile konuşulacak proje yapıyoruz. Bittiğinde mimarisiyle model olacak ve bilimsel olarak incelenecek proje yapmak için çalışıyoruz.” 

‘Bu son şansımız'
Erden Timur, gayrimenkul sektöründe kentsel dönüşüme yöneliş olduğunu belirterek, 4 yıldır bu dönüşümü yaptıklarını ve şehir merkezlerinde yılda ortalama 5 proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Kentsel dönüşüm yasasının önemli bir adım olduğunu ancak bunu devam ettirmek gerektiğini dile getiren Erden Timur, dönüşümü yaparken kentsel tasarıma dikkat edilmesi ve mutlaka ‘kentsel tasarım rehberi'nin çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Bunun artık Türkiye için son şans olduğuna dikkat çeken Erden Timur, “Kentlerimizi 3. kez yeniliyoruz. Eskiden tek katlı gecekondular vardı, şimdi 5-10 katlı gecekondular var. Bunları yıkıyoruz ve 20-30 katlı yapıyoruz. İlerde bunları dönüştürmemiz çok daha zor olur” dedi.

MIPIM'in 25. yıl sponsoru
Erden Timur, NEF'in geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Fransa'nın Cannes kentindeki gayrimenkul fuarı MIPIM'in galasına sponsor olacağını belirterek, “Bu yıl 25'incisi yapılacak fuara dünyadan 25 bin katılımcı ve 7500 firma gelecek. Fuarda bundan başka bir toplu etkinlik yok ve biz onun sponsoru olduk” dedi.

‘NEF aslında sosyolojik aş'
Erden Timur, projeleri tasarlarken kendilerini tüketicilerin yerine koyduklarını belirterek, “Bir insanı, ancak mutluk etmek istiyorsanız, mutlu edebilirsiniz. Amaç sadece konut satmak olsa mutlu edemezsiniz” diye konuştu. NEF'in bir inşaat şirketinden çok ‘Sosyolojik AŞ' olduğunu vurgulayan Erden Timur, şunları söyledi: “Duygularda samimiyetsizlik olmaz. Biz doğal davranmaya ve duygularımızda samimiyetsiz olmamaya çok dikkat ediyoruz. Bu nedenle bizden hep mutluluk çıkıyor. Yani ev alanlar mutlu oluyor. Bunun satışlarla ne ilgisi var derseniz, bizim elde ettiğimiz başarının yüzde 90'ı buna bağlı. Müşterinin birçoğu bu duyguyu alıyor. Biz böyle düşünmeseydik bu satışlar da olmazdı.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Galatasaray'da Erden Timur depremi!
  • 18.12.2021 11:32

Galatasaray'da Erden Timur depremi!

45 gün önce hem başkan danışmanlığını hem de Emlak AŞ’deki görevini bıraktı. Gal ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...