maritbet girişmaritbet
Özyurtlar, 1CoastalCity ile Arap yarımadasına çıkarma yapacak

Özyurtlar, 1CoastalCity ile Arap yarımadasına çıkarma yapacak

Özyurtlar İnşaat yeni projesi 1CoastalCity’nin tanıtımını Kuveyt, Dubai ve Abu Dhabi’deki fuarlarda yapacak

Projenin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Yemenli yatırımcılardan ilgi görmesi bekleniyor. Esenyurt, Beylikdüzü ve Bahçeşehir'de hayata geçirdiği ‘N' markalı projelerle bugüne kadar 28 bin kişiyi ev sahibi yapan Özyurtlar İnşaat, Büyükçekmece'de inşa edeceği yeni projesi 1CoastalCity'nin ilk tanıtımını Kuveyt, Dubai ve Abu Dhabi'deki fuarlarda gerçekleştirecek.

1CoastalCity, Dubai IPS Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Kuveyt emlak Fuarı'nda ve daha sonra Abu Dhabi Cityscape'de uluslararası yatırımcılara tanıtılacak. Projenin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi arabistan, Kuveyt ve Yemenli yatırımcılardan ilgi görmesi bekleniyor.

Fuar öncesi İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, 1CoastalCity'nin, Dubai Şehi Al Maktoum'un himayesinde, 8-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Dubai IPS Fuarı'nda lansmana çıkacağını söyledi.

Fuara özel ekip yolladı

Özyurt, “Projemizi ayrıca 7 Nisan'da başlayıp 12 Nisan'da sona erecek olan Kuveyt Emlak Fuarı'nda ve 22-24 Nisan tarihlerinde Abu Dhabi'de yapılacak olan dünyanın takip ettiği en büyük emlak fuarı Cityscape'de tanıtacağız” dedi.
Projenin lansmanı ve satışı için bu zamana kadar izledikleri yoldan farklı yöntemleri tercih edeceklerini belirten Özyurt, aracısız satış yapmak istediklerini belirtti. Aracılı satışlarda  itibarı zedeleyecek ürünlerle kendi konutlarının yan yana gelmesinden rahatsız olduklarını ifade eden Özyurt, “Fuarlara kendi ekiplerimizi yolladık. Önce portföy oluşturacak ve sonra da ofis açacağız” dedi.

Daha önce trendin yurt dışında yaşayan Türklere satış yapmak olduğunu hatırlatan Özyurt, artık Körfez ülkelerinin vatandaşlarına dönük üretim ve satış yapacak şekilde organizasyonlarını güncellediklerine dikkat çekti.

Türkiye'ye talep artıyor

Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasından sonra Körfez ülkelerinden ve Türki Cumhuriyetlerden Türkiye'ye büyük talep olduğunu söyleyen Özyurt, “Türkiye, Arap yatırımcıların ev almak istediği ülkelerin başında. Bu talep doğrultusunda Türkiye'nin sunduğu yatırım fırsatlarını ve yeni projemizi uluslararası yatırımcılara anlatalım istedik. Bu nedenle projenin lansmanını Kuveyt, Dubai ve Abu Dhabi'deki fuarlarda yapacağız” dedi.

2016'da teslim

Büyükçekmece Gürpınar'da inşa edilen 1Coastal City, üç blokta 208 daireden oluşuyor. 47 bin metrekarelik toplam inşaat alanına sahip olan projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve penthouse daireler bulunuyor. 1+1 dairelerin fiyatının 169 bin liradan başladığı 1Coastal City'de 27 ticari birim yer alıyor.

Projede mümkün olduğunca çok sayıda evin deniz manzarasına sahip olması planlandı. Özel teraslı dairelere yer verilen projenin 24 ayda teslim edilmesi planlanıyor. Projedeki konutların metrekaresi 3.000-3.500 lira arasında.

‘Faizler düşmeli'

Türkiye'nin yaşadığı 17 Aralık ve sonrasında inşaat malzemelerinde fiyat artışı olduğunu, hatta satın alacak beton bulunmadığını söyleyen Özyurt, esas sorunu ise konut kredilerindeki faizlerin yüksekliği olarak gösterdi. Faizdeki oranların 1'in altında olmasının vatandaşta psikolojik etki yaptığını söyleyen Özyurt, faiz oranlarının bu rakamın altına düşmesi gerektiğini belirtti.

Yeni proje geliyor

Esenyurt'ta bu zaman kadar C segmentinde 7 bin konut teslim eden, bu yıl ortasına kadar teslim edeceği bin konutla bu rakamı 8 bine taşımayı planlayan Özyurtlar İnşaat, rotasını AB segmentine çevirdi. 1CoastalCity'den sonra Özyurtlar İnşaat 5 Mayıs 2014 tarihinde 2.500 konuttan oluşan yeni bir projenin tanıtımını yapacak.
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor
  • 23.03.2022 11:26

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor

Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi, yeni projeleri 'Meydan Ispartakule'nin lansmanı ...

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!
  • 17.01.2015 11:28

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 3. İnşaat ve Konut Konfera ...

Özyurtlar İnşaat Basın Lansmanı!
  • 14.09.2013 14:51

Özyurtlar İnşaat Basın Lansmanı!

Özyurtlar İnşaat, NCity, NCadde ve N5 suites projelerinin basın lansmanını gerçe ...

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!
  • 31.07.2012 12:56

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Ntowers projesinin tüm det ...

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!
  • 17.10.2020 10:36

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!

Fettah Can, eşi Cansu Kurtçu ve ikizleri Vera ile Oğul'la Arnavutköy’de bulunan ...