maritbet girişmaritbet
Özyurtlar İnşaat Esenyurt’ta imar sorununu çözerek üç projesiyle dönüş yaptı!

Özyurtlar İnşaat Esenyurt’ta imar sorununu çözerek üç projesiyle dönüş yaptı!

İmar sorunu nedeniyle binlerce konut mağdurunun ortaya çıktığı Esenyurt’ta planların hazırlanmasıyla yeni bir sürece girildi. Planların askıda bulunduğu bölgede önümüzdeki günlerde projeler ruhsat almaya başlayacak

Esenyurt'ta gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren Özyurtlar İnşaat da, bu süreçten yara almadan çıkan firmalar arasında yerini alıyor. Sorunlu projelerinde yaklaşık 1.350 konuttan, 350'sinin parasını iade eden Özyurtlar, bir yandan da bölgede yeni projelerini satışa çıkarmaya başladı.

 Şimdi yeniden projelerini lanse etmeye başladıklarını belirten Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde 3 projeyi satışa çıkardıklarını ifade etti.

Esenyurt'ta 7 dönüm arazi üzerinde NCadde projesinin inşa ettiklerini anlatan Özyurt, “Projede 112 daire bulunuyor. Satışa çıkalı bir ay olmasına rağmen NCadde'nin yüzde 25'i satıldı” dedi. Özyurt, NCadde'de metrekare fiyatlarının ise 2 bin 500 lira seviyesinde olduğunu söyledi.

Yüzde 20'si Araplara

Yine Esenyurt'ta NCity projesini gerçekleştirdiklerini söyleyen Özyurt, şunları dile getirdi:

“NCity Esenyurt'ta 448 daire yer alıyor. Şu ana kadar yüzde 40'ını sattık. NCity'de metrekare fiyatlarımız 1.300-1.400 lira civarında. Bu bölgede C ve D gelir grubundakileri ev sahibi yapmaya devam edeceğiz.”

Beylikdüzü'nde ise N5 Suites adlı projeyi hayata geçiren Özyurt, “Otel ve rezidans konseptinde inşa ediyoruz. Toplam 330 bağımsız bölüm bulunuyor” dedi.

Özellikle Arap yatırımcılardan büyük ilgi gördüklerinin altının çizen Özyurt, projenin şuana kadar yüzde 20'sini sattıklarının ifade ederek, “Bu projede metrekare fiyatlarımız 3 bin 500-4 bin lira arasında değişiyor” diye konuştu.

Sorun artık firma sorunu

Bölgedeki sorunu erken teşhis ettiklerini belirten Tamer Özyurt, sorunun firmalardan kaynaklandığını vurgulayarak, “Bin konut yapılabilecek yere 2 bin konutluk proje maketleri hazırladılar” dedi.
Ne İBB'de ne Esenyurt Belediyesi'nde sorun olmadığını belirten Özyurt, “Emsal hesabına göre yapılacak konut sayısı, hesaplananın 3'te 1'i çıkınca sıkıntı başladı. Temmuz ayında 1/5000'lik planlar geçti. 1/1000'lik planlar da şu anda askı sürecinde. Şimdi firmalar yeni proje yapacaklar ve ruhsat alacaklar. Sorun belediye kaynaklı olmaktan çıktı, firmaların sorunu haline geldi” dedi.

Otel yapacak

Bayrampaşa Maltepe'de kentsel dönüşümü desteklemek adına bir otel projesi yapacaklarını söyleyen Özyurt, projeyi ilk etapta rezidans olarak düşündüklerini ancak belediyenin isteği üzerine otele çevirdiklerini belirterek, “Uluslararası bir zincirle görüşmelerimiz sürüyor. Projemizin ruhsatını aldık. İnşaatına başlamak üzereyiz. Proje 160 odalı 300 yatak kapasiteli olacak. Arsa sahipleri de otelden hisselerini alacak” dedi.

Gaziantep'e 800 konut

Tamer Özyurt, önümüzdeki yıl ilk kez İstanbul dışına çıkacaklarını belirterek, “Gaziantep'in en büyük projelerinden birini yapacağız. Alman bir grubun yanında Türkiye'nin önde gelen gruplarından biri de yanımızda olacak. 800 konutluk bir proje inşa edeceğiz” dedi.

Yüzde 10'u yabancılara

Yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördüklerini ifade eden Tamer Özyurt, şöyle konuştu:
“Nisan-Mayıs aylarında çok talep aldık ve yabancıya satışlar satış ortalamamızın yüzde 50'sini geçti. Ortadoğu'daki karışıklıklar başlayınca biraz duruldu. Şu anda satışlarımızın yüzde 10'u seviyesinde. İlk 8 ayda 150'nin üzerinde satış yaptık.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kepçeye hamak bağlayan işçilerin tehlikeli eğlencesi
  • 25.08.2022 12:14

Kepçeye hamak bağlayan işçilerin tehlikeli eğlencesi

Beylikdüzü'nde bulunan şantiye alanında kepçenin ucuna bağladıkları hamakla hızl ...

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor
  • 23.03.2022 11:26

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor

Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi, yeni projeleri 'Meydan Ispartakule'nin lansmanı ...

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Özyurtlar Holding inşaatta çelik dönemine başlıyor
  • 13.11.2021 11:00

Özyurtlar Holding inşaatta çelik dönemine başlıyor

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, “İnşaat sektörü, artık be ...