maritbet girişmaritbet
İspanya’da Barcelona’nın başkent olduğu Katalonya bölgesi iflas bayrağını çekti!

İspanya’da Barcelona’nın başkent olduğu Katalonya bölgesi iflas bayrağını çekti!

Krizdeki İspanya’da Valencia ve Murcia’dan sonra Barcelona’nın başkent olduğu Katalonya bölgesi de iflas bayrağını çekti

 

Krizdeki İspanya'da Valencia ve Murcia'dan sonra Barcelona'nın başkent olduğu Katalonya bölgesi de iflas bayrağını çekti. Katalonya, merkezi yönetimden 5 milyar Euro'luk finansal yardım talebinde bulundu.

İSPANYA'daki 17 özerk yönetim içinde 42 milyar Euro ile en çok borcu bulunan Katalonya, merkezi yönetimden 5 milyar Euro'luk finansal yardım talebinde bulundu. Barcelona'nın başkent olduğu Katalonya, Valencia ve Murcia'nın ardından merkezi hükümetten yardım talep eden üçüncü bölge oldu. Ülke sanayisinin de yönetildiği merkezi hükümetten, borçları ile mücadele etmek için yardım isteyen Katalonya, geçtiğimiz ay özerk yönetimine ait bir maliye kurulmasını ve devletin bu özerk yönetimde vergi toplamasını önlemeye yönelik olarak bir mali anlaşma imzalanmasını talep etmişti.

Siyasi şart istemiyor

Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti sözcüsü Francesc Homs, İspanyol Hükümeti'nin kontrolünde kurulan Likidite Fonu'ndan 5 milyar 23 milyon Euro'luk yardım talep ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “İspanya merkez hükümetinden tek isteğimiz likidite yardımına karşılık siyasi şart öne sürmemeleri. Ancak 20 Eylül'de Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Artur Mas'ın İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile yapacağı görüşme sonrasında konu resmiyet kazanacak. Biz finansal kurtarma paketini Avrupa'dan istemiyoruz. Bizim istediğimiz para, Katalanların ödediği ancak İspanyol Hükümeti'nin yönettiği para. Avrupa'dan istenen bir yardımda, oradaki para İspanyolların değil, başka ülkelerin.”

145 milyar Euro borç

İşsizliğin yüzde 25 ile rekor kırdığı İspanya'nın bölgesel yönetimlerinin toplam borcunun 145 milyar Euro olduğu belirtilirken, bu yıl ödenmesi gereken borçların 36 milyar Euro olduğuna dikkat çekildi. Ülkenin borcu bu yıl içinde finanse edememesi halinde Euro Bölgesi'nde yeni bir deprem daha yaşanabileceği öne sürüldü. İspanya, özerk yönetimlerin kamu açıklarını kapatmaları için 18  milyar Euro'luk bir likidite fon oluşturacaklarını açıklamıştı.

İtalya içkide vergiyi artırdı

İTALYA hükümeti, yüksek alkollü içkilerle şekerli ve gazlı içeceklere ek vergi getirecek. Yeni tasarıya göre yüksek alkollü içkilere bayii payı dışında 100 litreye 50 Euro, şekerli ve gazlı içeceklere ise yine 100 litreye 7.16 Euro ek vergi konacak. Alkolsüz içeceklere vurulacak bu darbe pek çok üretici firma tarafından tepki ile karşılandı. Diğer yandan İtalya'da 18 yaşından küçüklere sigara satmanın cezası 2 bin Euro olarak belirlenirken, “Slot Machine” gibi kumar makinalarının 1 Eylül'den itibaren okullara ve hastanelere en az 500 metre uzaklığa yerleştirileceği ifade edildi.

Yunan hükümeti uçaklarını satıyor

EURO Bölgesi'ndeki borç krizinin tetikleyicisi olarak kabul edilen Yunanistan, hükümet üyeleri tarafından özel uçuşlarda kullanılan uçaklarını da satışa çıkardı. Yunansitan Başbakanı Andoniz Samaras, hükümet tarafından kullanılan üç uçaktan birinin satışa çıkarılacağı, diğer ikisinin ise ordu ile ortaklaşa kullanılacağını söyledi. Embraer tipi iki jet uçağından birinin satılarak gelirlerinin ordunun ihtiyaçları için kullanılacağını söyleyen Samaras, “Eğitim ve ambulans amaçlı kullanılmak üzere uçakların orduya devredilecek. Gulfstream V tipi uçak ise hükümet ve ordu tarafından ortaklaşa kullanılacak” dedi. Ayrıca kilisenin mal varlığının ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması için temaslar sürüyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İspanya'da hükümet, konut alımı için gençlere yardım yapacak!
  • 09.10.2021 09:30

İspanya'da hükümet, konut alımı için gençlere yardım yapacak!

İspanya'da koalisyon hükümeti 2022 yılı devlet bütçesi kapsamında konut ve kültü ...

Barselonalı mimarlar bu ofislerde çalışıyorlar!
  • 26.02.2018 16:48

Barselonalı mimarlar bu ofislerde çalışıyorlar!

Barselona ile ilgili geniş çalışmaları bulunan fotoğrafçı Marc Goodwin, şehirdek ...

İspanya'da, Kovid-19 salgını turist sayısını düşürdü
  • 02.10.2020 17:50

İspanya'da, Kovid-19 salgını turist sayısını düşürdü

Dünyanın en fazla turist alan üç ülkesinden biri olan İspanya'da, (Kovid-19) sal ...

Oyuncu Mert Öcal İstinyePark'ta görüntülendi
  • 16.09.2020 10:23

Oyuncu Mert Öcal İstinyePark'ta görüntülendi

Mert Öcal, önceki gün İstinyePark'ta objektiflere takıldı ...

Ferit Şahenk İspanya'daki otelini 210 milyon euroya sattı!
  • 28.11.2018 10:49

Ferit Şahenk İspanya'daki otelini 210 milyon euroya sattı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in, İspanya'nın başkenti Madri ...

Antalya Homes, İspanya'da Spain Homes markasıyla ofis açtı
  • 18.10.2018 14:40

Antalya Homes, İspanya'da Spain Homes markasıyla ofis açtı

Antalya Homes, Türkiye’nin yabancıya konut satışındaki en büyük rakiplerinden İs ...