maritbet girişmaritbet
Kamerun’dan Türk inşaatçılara davet geldi!

Kamerun’dan Türk inşaatçılara davet geldi!

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya, Türk işadamlarını Kamerun'da iş yapmaya davet ederek, ''Türkiye kapasite anlamında bizim ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek bir ülkedir. Altyapı, tarım, madencilik gibi alanlarda birlikte çalışabiliriz'' dedi

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya, Türk işadamlarını Kamerun'da iş yapmaya davet ederek, ''Türkiye kapasite anlamında bizim ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek bir ülkedir. Altyapı, tarım, madencilik gibi alanlarda birlikte çalışabiliriz'' dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen Türkiye-Kamerun Ticaret ve Yatırım Forumu'nda açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Biya, Kamerun'un Orta Afrika pazarına açılan bir kapı olduğunu belirterek, Türk işadamlarına Kamerun'da yatırım yapmaları davetinde bulundu.

Türkiye'ye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine geldiğini anlatan Biya, ''Türkiye ile yakın ilişkilerimiz var. Son zamanlarda bu ilişkilerin daha da derinleştiğini sevinerek görüyorum. Sınırlar ötesi bütün ticaret ilişkilerinin kolaylaştırılması için gerekli önlemleri aldık. Türk yatırımcıları için Kamerun'da yer var. Farklı ekonomik sektörlerde bu fırsata sahipsiniz'' diye konuştu.

Kamerun'un Türkiye'yi yakın bir ortak olarak gördüğünü vurgulayan Biya, ''Kamerun dış ortaklarına güvenmektedir. Türkiye kapasite anlamında bizim ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek bir ülkedir. Türkiye tarafından ikili ticaret hacmimize 500 milyon dolar gibi bir hedef konulmasından çok mutlu oldum. Buna ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Farklı hizmetler ve yatırımlarınız için gerekli güvenliği size sağlayacağımızı belirtmek isterim'' şeklinde konuştu.

''Altyapı, tarım, madencilik gibi alanlarda birlikte çalışabiliriz''

Zengin tarım alanlarına sahip Kamerun'un yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğunu belirten Biya, ''Bizim tarım alanında ve farklı alanlarda büyük bir potansiyelimiz var. Muz, kahve, pamuk, kakao, şeker pancarı, kauçuk ve çay gibi çok farklı ürünlerimiz bulunmaktadır. Önemli projeler yapmak istiyoruz. Altyapı, tarım, madencilik gibi alanlarda birlikte çalışabiliriz. Bütün bu çalışmalar bizi 2035'te gelişmiş bir ekonomi haline getirebilir'' değerlendirmesini yaptı.

''Barajlar, santraller, yol ve turizm tesisi inşaatları yapılabilir''

Toplantıda konuşan Kamerun Ekonomi Planlama ve Bölgesel Gelişim Bakanı Emmanuel Djoumessi Nganoui ise Türk işadamları ile daha çok ortak projede yer almak istediklerine dikkati çekerek, ''İnşaat, turizm tarım alanlarında yatırımlar yapabiliriz. Enflasyon oranımız yüzde 3 civarında. 2013 yılındaki yatırım bütçemiz, tüm bütçemizin yüzde 30'una denk düşmektedir. Kamerun gelişmekte olan bir ülke. Hidroelektrik barajlar, santraller, yol ve turizm tesisi inşaatları yapılabilir'' dedi.

''Kamerun'a gelin, ister kamu ihalelerine girin ister özel sektöre yatırım yapın''

Kamerun'un Afrika kıtasındaki stratejik rolüne işaret eden Nganoui, ''Kamerun'un Afrika'da stratejik önemde merkezi bir konumu var. Afrika'da pazarınızı geliştirerek 300 milyon kişiye ulaşabilirsiniz. Bu pazar bizim için önemli bir cazibe kaynağı. Barış içerisinde yönetilen, dinamik bir ekonomimiz var. Gelin Kamerun'a yatırım yapın. İsterseniz kamu ihalelerine, isterseniz özel sektöre yatırım yapabilirsiniz'' şeklinde konuştu.

''Türkiye dünya ekonomisi için anahtar bir ülke''

Kamerun asıllı Galatasaray ve Trabzonspor'un eski futbolcusu Rigobert Song da, Türk işadamlarını Kamerun'da yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere ülkesine davet etti.

Song, Türk işadamlarına, ''Profesyonel bir futbol oyuncusu olarak yıllar önce buraya geldim. Türkiye bugün dünya ekonomisinde anahtar bir ülke konumunda. Özellike başarıyla gerçekleştirdiği inşaat projeleri son derece önemli. Bu anlamda Kamerun'daki yatırımlar değerlendirilebilir. Kamerun sizin için potansiyel bir pazar olabilir'' çağrısında bulundu.

Gökhan Kurtaran/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turmaks İnşaat, caz festivaline sponsor oldu
  • 11.04.2017 16:53

Turmaks İnşaat, caz festivaline sponsor oldu

Turmaks İnşaat, Türkiye'nin Yaounde Büyükelçiliği desteğiyle Kamerun'da düzenlen ...

Öztürkler Holding Kamerun'a 1.2 milyar dolarlık lojman yapacak
  • 15.07.2014 12:11

Öztürkler Holding Kamerun'a 1.2 milyar dolarlık lojman yapacak

Türk müteahhitlik sektörü şimdi de Afrika ülkelerindeki ilk toplu sosyal lojman ...

Kamerun'daki 740 milyon dolarlık proje Türklere emanet!
  • 04.06.2014 10:53

Kamerun'daki 740 milyon dolarlık proje Türklere emanet!

Öztürk Holding 1 yıldır yürüttüğü ihale sürecini sonuçlandırarak 740 Milyon dola ...

Kamerun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Türk inşaatçılara davet
  • 05.03.2014 12:23

Kamerun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Türk inşaatçılara davet

Kamerun Çevre ve Şehircilik Bakanı Jean Claude Mbwentchou, Kamerun'un yaklaşık b ...

Kamerun’dan Türk inşaatçılara davet geldi!
  • 27.03.2013 15:54

Kamerun’dan Türk inşaatçılara davet geldi!

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya, Türk işadamlarını Kamerun'da iş yapmaya davet e ...