Çanakkale Köprüsü, arazi sahiplerini zengin etti
Çanakkale'nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına inşa edilecek olan Çanakkale 1915 Köprüsü, bölgenin değerine değer kattı.
Çanakkale'nin ilk, Marmara bölgesinin 3. Köprüsü olacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü, geçtiği güzergahları zengin ediyor. Anadolu Yakası'ndaki Lapseki'nin Şekerkaya mevkii ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkiisinde inşa edilecek olan proje Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan taşımacılık hattında Çanakkale'yi, Marmara Bölgesi'nde vazgeçilmez bir konuma taşıyacak.
UZUN YILLAR KONUŞULDU, GERÇEK OLDU
Uzun yıllar konuşulan ancak ilk kez Ak Parti döneminde gerçek anlamda masaya yatırılarak somut adım atılan Çanakkale 1915 Köprüsü, geçtiği güzergahlara büyük değer sağlayacak.
Dünyanın "en uzun aralıklı köprüsü" olma unvanını alacak olan köprü projesi, daha adı açıklandığında arsa-arazi fiyatlarını etkiledi. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar ile hareketlilik başladı. Temel atma tarihinin belirtilmesi sonrasında ise bölgeye ciddi anlamda ilgi çekti.
Emlaktasondakika.com'a Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, projenin en çok arsa-arazi fiyatlarını etkilediğini belirtti. Yaptığı açıklamada,
bölgede köprü yapılacağının konuşulmaya başlanmasından bu yana emlak fiyatlarında artış
yaşandığını ifade etti.
Bölgede fiyatların faiş anlamda arttığını söyleyen Dara, “Daha önce arazileri dönümü 5-10 bin liradan başlıyordu. Şimdi ise 50 bin lira seviyelerinden başlıyor. 200 bin liraya kadar çıkıyor. Proje açıklandığında büyük bir artış yaşandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın 18 Mart 2017'de temelinin atılacağını duyurması ile birlikte ise fiyatlar daha da artış gösterdi. Konut fiyatları Türkiye genelinde arttı. Ancak arsa, arazi fiyatları uçtu. Fiyatlar 1-2 sene öncesine göre yüzde 50-100 yükseldi. Artmaya da devam edecek” dedi.
BU BÖLGELERDE ARAZİSİ OLAN YAŞADI
Projenin güzergahında bulunan gayrimenkullerin büyük prim getireceğini belirten Dara, Anadolu Yakası'ndaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkilerinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
“Köprü güzergahının geçeceği bölgelerde talep arttı. Köprünün ayaklarının olduğu ve yol bağlantılarının geçeceği yerlerde fiyatlar yükseldi. Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde köprünün bulunduğu 25-30 km.lik alanda, Balıkesir istikametine giden güzergahta, ayrıca Bursa'da arsa-araziler prim yaptı. Köprü, arazi sahiplerine yaradı" dedi.
HENÜZ İMARA AÇILAN YER YOK
Bölgenin geleceğine yönelik sorumuza ise “Köprü sonrası ne olacağını biz de bilmiyoruz. Bağlantı yolları, çevre ve imar planları yapılmadan, sanayiye açılmadan bir şey söylememiz mümkün değil. Ne
olur, ne gider belli olmaz. Bunu şimdiden tahmin etmek zor, bekleyip göreceğiz. Güzergahın çevresinde şuanda imara açılan yer yok” açıklamasında bulunan Lütfi Dara, gayrimenkul yatırımı yapacaklara da önerilerde bulundu.
“Arsa-arazi alacaklar projenin gerçek fiyatlarını öğrensinler. Çevresini araştırsınlar. Köprünün ayağının olacağı yerlerde imar yok. Bölgeyi gezip bilgi alsınlar” dedi.
ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ HAKKINDA
3 Mart 2016 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından köprünün adının Çanakkale 1915 Köprüsü, kuleler arası açıklığının Cumhuriyet'in 100. yılına uyumlu olarak 2023 metre olacağı ve 2023 senesine kadar hizmete gireceği açıklandı.
Emine Pile/Emlaktasondakika.com
Yorum Yaz