Düzce'de arazi sahipleri, D-100 karayoluna set çekmeye çalıştı
Düzce'de arazilerinin izinsiz kamulaştırıldığı iddiasıyla 7 yıl önce açtıkları davayı kazanan 5 kardeş, D-100 karayoluna set çekmek istedi
Düzce'de arazilerinin izinsiz kamulaştırıldığı iddiasıyla 7 yıl önce açtıkları davayı kazanan 5 kardeş, mahkeme kararının uygulanması için polis eşliğinde D-100 karayolunun 280 metrelik bölümünü ulaşıma kapatmak istedi, Karayolları ekipleri işaretleme için gerekli malzemeleri getirmeyince, tutanak tutuldu.
Merkeze bağlı İstilli köyü mevkisinde arazi sahibi Sami Alkan ve 4 kardeşi, yaptıkları araştırmalarda gayrimenkulün 280 metrelik bölümünün D-100 karayolu için kullanıldığını belirledi. Arazinin yol için kullanılan bölümünün iadesi amacıyla yargıya müracaat eden Alkan kardeşler, 7 yıl süren dava sürecini, Yargıtayın yerel mahkemenin lehlerine verdiği kararı onamasıyla kazandı.
Yargıtay kararının yerine getirilmesi amacıyla polis eşliğinde bölgeye giden arazi sahipleri, karayolun Ankara yönündeki 280 metrelik bölümünün set çekilerek ulaşıma kapatılması için Karayolları ekiplerinden işaretleme yapmalarını istedi.
Kararın uygulanmasında emniyet ve asayiş yönünden engel bulunmadığını ifade eden emniyet ekipleri de Karayolları görevlilerinin gerekli işaretlemeleri yapmasının ardından, yolun eski haline dönüştürülebileceğini belirtti.
İşaretleme için levazımatı almak amacıyla bölgeden ayrılan Karayolları ekiplerinin geri dönmemesi üzerine, Alkan kardeşlerin avukatı İsmail Can, icra memurlarından tutanak talebinde bulundu.
Can'ın talebi üzerine konuyla ilgili tutanak tutuldu.
Arazi sahiplerinden Sami Alkan
Arazi sahiplerinden Sami Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 dönüm görünen arazilerinin yaptıkları araştırmada 11 dönüme düşürüldüğünü belirlediklerini söyledi.
''Arıyoruz, ölçüyoruz, hiçbir yerde yok" diyen Alkan, şunları kaydetti:
"Sonunda kayıp görünen arazi yol üzerinde çıkmış oldu. Biz de dava açtık. Avukatımız İsmail Can vasıtasıyla 57 bin lira teklif edildi, itiraz ettik. 1-2 yıl daha bekledik. Dava, Yargıtaya intikal etti. Yargıtay da yerin eski haline getirilmesine karar verdi. 'Anlaşılacak, uzlaşma olacak' dediler, biz de 1-2 yıl daha bekledik. Kimse gelmedi. Yargıtayın dediği gibi kazınacak mı? Eski haline mi gelecek? Bakacağız. Süreç böyle başladı, böyle gidiyor. Gereken neyse onun yapılması lazım. 7 sene geçiyor, kimse gelmiyorsa, konuşacak bir şey yok demek ki.
Para istemiyoruz, bize ederi kadar yer verin, yol sizin olsun.''
AA
Yorum Yaz