maritbet girişmaritbet
Mehmet Şimşek: Ocak ayında 2B’lerin satışına başlayacağız!

Mehmet Şimşek: Ocak ayında 2B’lerin satışına başlayacağız!

Maliye Bakanı Şimşek, 2B'lerin kıymet takdirlerini yaptıklarını, ocak ayında da satışına başlayacakların ifade etti

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B taşınmazlarının kıymet takdirlerini yaptıklarını, şu anda kıymet takdirlerinin iç tutarlığını gözden geçirdiklerini belirterek, "Ocak ayı başında bu çalışmaları tamamlayıp satışlara başlamayı planlıyoruz" dedi. 
 
TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Şimşek, Türkiye'de toplanan bütün vergilerin Gayri Safı Yurtiçi Hasıla'ya oranının yüzde 26 olduğunu söyledi. AB'de ortalama vergi yükünün yüzde 38.4, OECD ülkelerinde yüzde 33.8 olduğunu belirten Şimşek, Türkiye'deki yüzde 26'lık vergi yükünün iddia edildiği gibi yüksek olmadığını ifade etti. Bakan Şimşek, Türkiye'deki vergilerin büyük bir kısmını dolaylı vergilerin oluşturduğunu ve bu yapıyı düzeltmek gerektiğini belirterek, Türkiye'de dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki payının yüzde 47.7 olduğunu söyledi. Şimşek, şöyle devam etti: "Bu biraz yüksek. Mesela, Türkiye'de dolaylı vergilerin milli gelire oranı yüzde 12.4. Ama AB'de veya OECD'de yüzde 11, 12 arası. Dolayısıyla biraz yüksek, ama çok büyük bir fark yok. Sorun, doğrudan vergilerin düşük olması" dedi. 
 
Bakan Şimşek, dolaylı vergilerin yüksek olmasının etkenlerinden olarak gösterdiği kayıtdışı eko kanun 2002'de çıkartıldı. Bu çıkartılırken istisnalar vardı" diye konuştu. 
 
Bayraktar: "Kıyı kenar tespitini tamamladık" 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise bakanlığının bütçesinde yaptığı konuşmada, deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işlemini tamamladıklarını belirterek, 2014 sonuna kadar tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacaklarını bildirdi. Bayraktar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu kapsamında 35 ilde 3 bin 169 binayı yıkarak dönüşümü başlattıklarını belirterek, yaklaşık 6,5 milyon konutun dönüştürülmesinin planlandığını kaydetti. Bu konuda yerel yönetimlerin önemine işret eden Bayraktar, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Sakarya büyükşehir belediyeleriyle üçe belediyelerine riskli yapı ve alan belirleme yetkisi verdiklerini anlattı. 
 
Bayraktar, bakanlık, belediyeler ve TOKİ eliyle ülke genelinde 250 noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 
 
Ekonomi ile ilgili 6 ayda bir eylem planı hazırladıklarını ve ilerleme kaydettiklerini seyledi. Mehmet Şimşek, "Mükellef sayısında çok ciddi artış var. TÜİK'in istatistiklerine baktığınız zaman 2002 yılında kayıt dışı istihdamın toplam istihdama oranı yüzde 52.1 idi, 2011 yüı itibariyle bu, yüzde 40'a kadar düştü. Yani tam 12 puanlık bir düşüş söz konusu" diye konuştu. 
 
2013 yılında KDV artışı olacağına ilişkin iddiaları yanıtlayan Şimşek, "Şu an itibariyle ne genel gelir vergisinde,ne kurumlar vergisinde ne de KDV oranlarında bir artış öngörüyoruz. Hükümetlerimiz döneminde eğitimde, sağlıkta, turizmde, giyimde biz KDV oranlarını yüzde 18'den yüzde 8'e kadar düşürdük" dedi. 
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Şimşek kamuda tasarruf paketini açıkladı
  • 13.05.2024 12:25

Bakan Şimşek kamuda tasarruf paketini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz il ...

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...