Vakıflar Genel Müdürlüğü Mor Gabriel Manastırı'nın kararını bu gün verecek!
Vakıflar Genel Müdürlüğünün en üst karar organı olan Vakıflar Meclisi, 7 Ekim Pazartesi günü toplanacak. Meclisin gündeminde Mor Gabriel Manastırına ait arazilerin durumu da bulunuyor
Mor Gabriel Manastırı'na ait arazilerin iadesi, bu gün günü toplanacak Vakıflar Meclisi'nde ele alınacak. Genel Müdürlüğün en üst seviyedeki karar organı Vakıflar Meclisi, 7 Ekim Pazartesi günü toplanacak. Meclisin gündeminde manastıra ait arazinin iadesi de yer alacak.
Mardin'in Midyat ilçesi Güngören Köyündeki Süryani Deyrulumur Mor Gabriel Manastırı ve Vakfı, yurt genelindeki 165 cemaat vakfından biri. 7 Ekimde yapılacak Vakıflar Meclisi toplantısında daha önce problem yaşadıkları 12 parselin vakıf adına tescil edilip edilmemesi konusu ele alınacak. Konu, Vakıflar Kanunu'nun geçici 11. maddesine göre karara bağlanacak. Alınan karar toplantı sonunda kamuoyuyla paylaşılacak.
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in aynı zamanda başkanlığını yaptığı Meclis, 15 üyeden oluşuyor. Vakıf mallarına ait kararlar konusunda Vakıflar Genel Müdürlüğüne gerekli tasarruf yetkisinin verildiği Vakıflar Meclisinde kararlar üye tamsayısının salt çoğunluğuyla alınıyor.
Genel Müdürün çağrısı üzerine ayda en az iki defa toplanan Mecliste çekimser oy kullanılamıyor.
Mor Gabriel Manastırı
397 yılında kurulan manastır dünyanın en eski ve faal Hıristiyan manastırlarından biri olma özelliğini taşıyor. Savaş ve karışıklık dönemlerinde boş kalmasının dışında 16 asırdır manastır yaşam tarzını yaşatabilen ender manastırlar arasında gösteriliyor.
Tarihsel dönemde farklı isimlerle de anılan manastırın bugün kullanılan adı 7. yüzyılda yaşamış ve birçok mücizeyi hayata geçirdiği inanılan, sadece yaşamıyla azizlik mertebesine yükselen, iyi yönetimiyle manastırın gelişmesinde önemli rol oynayan Manastır ve Turabdin Metropoliti Mor Gabriel'in adından geliyor.
Sarp Özer, Şükran Yücel/AA
Yorum Yaz