Yılan hikâyesine dönen arsa için iade kararı
İstanbul Sanayi Odası (İSO), Maliye Bakanlığı'nın tahsis ettiği Yenibosna'daki 60 bin metrekarelik arsayı, belirlenen süreler içinde imar sorunları nedeniyle inşaat yapamadığı için iade etti.
İstanbul Sanayi Odası (İSO), Maliye Bakanlığı'nın tahsis ettiği Yenibosna'daki 60 bin metrekarelik arsayı, belirlenen süreler içinde imar sorunları nedeniyle inşaat yapamadığı için iade etti.
1997 yılında 49 yıllığına tahsis edilen ve 48 ay içinde inşaatın tamamlanması gereken arsada imar sorunları nedeniyle Maliye ile İSO arasında gerilim yaşanmıştı.
Kararın İSO Meclisi tarafından verildiğini belirten İSO Başkanı Tanıl Küçük, süreci şu sözlerle anlattı: "Maliye ile görüşmemizde mutabakat sağladık. Biz arsayı aldığımızda imarı yoktu. Daha sonra imarı çıktı. Son sel felaketiyle birlikte imarı yine kapandı ve tartışmaya açık bir durum oldu. Biz de her ay bir bedel ödüyoruz. Zaten bizim arzumuz Bakanlığa iade etmek şeklindeydi. Yönetim Kurulu'nda da böyle konuşuldu. Böyle karar alındı. Arsanın iadesi için de Meclis'ten yetki almamız gerekiyordu. Yetkiyi aldık ve tapuda da terkini yaptık. Burada bir problem yok."
O dönemde yeni bina düşüncelerinde 300'e yakın çalışan sayısına ulaşmalarını önemli bir etken olarak gösteren Küçük, ancak bugün 103 çalışanla yola devam ettiklerini ve dolayısıyla başka bir arsa taleplerinin olmadığını kaydetti.
ARSAYA BİNA NASIL YAPILAMADI?
Yenibosna'da Maliye'ye kayıtlı olan 60 bin metrekarelik arsa, İSO'ya, Aralık 1997'den başlamak üzere 49 yıl süreyle tahsis edildi. 36 ay içinde inşaat ruhsatı alınarak inşaata başlanması ve 48 ay içinde bitirilmesi gerekiyordu.
Ancak aradan geçen süreç içinde bir bina yapılamadığı gerekçesiyle İSO Başkanlığı'na 14 Haziran 2011'de bir tebligat gönderildi. Tebligatla arsanın irtifak hakkı iptal edilerek tahliyesi istendi. Tebligatta ayrıca İSO'nun kendi rızasıyla tahliyesi sağlanamazsa yasal yollara başvurulacağı ifade edildi.
Tebligat üzerine konuyu Meclis gündemine getiren İSO, arsanın imarının 16 Eylül 2007'de çıktığını, İSO'ya da 1 Nisan 2008'de yeni tapunun verildiğini, 9 Eylül 2009'da ise Ayamama Deresi'nin taşması nedeniyle bölgede yeniden bir imar değişikliği çalışması sürdürüldüğünü belirterek, hâlâ bir imar planının olmadığının altını çizdi.
İSO Yönetimi daha sonra imar planı bulunmayan bir arsada inşaat yapılamayacağını belirtmiş, kendi meclisinden dava ve tazminat da dahil İSO'nun hak ve yükümlülüklerini koruyacak her türlü hukuki işlemin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla başlatabilmek için yetki istemişti. Meclisin gerekli yetkiyi vermesi üzerine de gerekli girişimlerin yapılacağı açıklanmıştı.
Milliyet Emlak
Yavuz Karaman
- Etiketler:
- Platform Merter
- Platform
- Eroğlu yapı
- Eroğlu platform
- Eroğlu Platform Merter
- Platform merter sosyal olanakları
- Platform merter fiyatları
- platform merter ödeme planı
- doğa şehircilik merter
- platform rezidans
- platform fashion park
- platform ofis
- Platform merter ödemesi
- platform merter konutları
- arsa için iade kararı
- İSO
- Yenibosna arsa
- İSO meclisi
- İSO Meclisi arsa karar
- Tanıl Küçük
- arsa iadesi
- arsa
- arsaya bina nasıl yapılmalı
- yenibosna maliyeye kayıtlı arsa
- iso başkanlığı
- iso yönetimi
Yorum Yaz