maritbet girişmaritbet
Ahmass Fakahany MORINI ile Zorlu Center’a geliyor!

Ahmass Fakahany MORINI ile Zorlu Center’a geliyor!

Merrill Lynch’deki eşbaşkanlık görevinin ardından dünyaca ünlü Şef Michael White ortaklığında AltaMarea Group’u kuran Ahmass Fakahany sektördeki yatırımlarıyla kısa zaman içerisinde New York’un F&B devleri arasında yerini aldı

Merrill Lynch'deki eşbaşkanlık görevinin ardından dünyaca ünlü Şef Michael White ortaklığında AltaMarea Group'u kuran Ahmass Fakahany sektördeki yatırımlarıyla kısa zaman içerisinde New York'un F&B devleri arasında yerini aldı. Rotayı İstanbul'a çeviren Fakahany “MORINI” ile Zorlu Center'a geliyor.

Michael White imzalı yemekleriyle New York'luların gözdesi haline gelen; Michelin yıldızlı Marea, Ai Fiori ve SOHO'nun hip ve popüler İtalyanı Osteria Morini'den sonra ilk “MORINI” Beymen Zorlu Center'da açılıyor.  MORINI'nin Zorlu Center'dan sonraki durağı Madison Avenue olacak.

Morini; dekorasyonundan, servis kalitesine, menusunden, üniformalarına kadar New York ruhunu Zorlu Center'a taşımayı hedefliyor.

Menü, 7 Michelin Yıldızlı Şefin Elinden

MORINI'nin menüsünde, Fakahany'nin ortağı,  Michelin yıldızlı Şef Michael White'ın imzası bulunuyor. İtalyan mutfağının en iyi uygulayıcılarından biri olarak kabul edilen Michael White'in, MORINI İstanbul için özel hazırladığı menü de Michael White klasiklerinin yanı sıra New York'lu ünlülerin Michael White favorileri de yer alıyor. Morini'nin heyecanla beklenen menüsünde Sarah Jessica Parker'in favori makarnası, Heidi Klum'un vazgeçemediği levreği, stil ikonu Alexa Chung'in kokteylleri de yer alıyor.  ABD Başkanları Barrack Obama ve Bill Clinton için de yemek hazırlayan White'ın, restoranlarında toplam 7 Michelin yıldızı bulunuyor.

Profesyonel Tecrübe ve Disiplinle Morini'yi İstanbul'a Kazandırdılar

Yemek ve eğlence alanında şu an dünyanın en prestijli markaları arasında gösterilen Morini'yi Türkiye'ye kazandıran isimler ise, Başak Soykan, Yaprak S. Baltacı ve Aslı Sayar. Farklı sektörlerde yöneticilik kariyerlerinin ardından AltaMarea ile kurdukları İstanbul Restaurant Venture şirketiyle sektörde yeniliklere imza atmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ahmass Fakahany MORINI ile Zorlu Center’a geliyor!
  • 20.09.2013 10:56

Ahmass Fakahany MORINI ile Zorlu Center’a geliyor!

Merrill Lynch’deki eşbaşkanlık görevinin ardından dünyaca ünlü Şef Michael White ...