maritbet girişmaritbet
Ahmet San, Toskana Vadisi’nin çarşısına 4 milyon dolar yatırdı

Ahmet San, Toskana Vadisi’nin çarşısına 4 milyon dolar yatırdı

Türkiye’nin önemli konser organizatörleri arasında gösterilen Ahmet San, Emaar’ın İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Toskana Vadisi’nin çarşısına 4 milyon dolarlık yatırım yaptı

Kaynak: Ceyhun KUBURLU / Hürriyet

Türkiye'nin önemli konser organizatörleri arasında gösterilen Ahmet San, Emaar'ın İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Toskana Vadisi'nin çarşısına 4 milyon dolarlık yatırım yaptı.

San, Ali Sami Yen'in yerine yapılacak projede konser salonu için çalışmalara başladı. San, “Türkiye'nin kapalı konser salonuna ihtiyacı var. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile görüşüyoruz. Ali Sami Yen projesinde bir de konser salonu planı var” dedi. 

Yaklaşık 4 bin kişi kapasiteli 10 milyon Euro'luk bir konser salonu için uzun zamandır çalıştığını anlatan Ahmet San, şöyle konuştu: “Bu konser salonunun yıllık cirosu 50 milyon Euro'yu bulacak. Türkiye kapalı bir konser salonu olmadığı için her yıl 50 milyon Euro kaybediyor. Bu proje için bir kaç defa girişimlerimiz oldu. Ancak Ali Sami Yen'in yerine yapılacak proje bu konser alanı için çok uygun. Ulaşım ve şehir merkezi olması konser salonunda doluluk oranını yüzde 95'lere çıkarabilir.”

1 milyon bilet satacak

Yerli ve yabancı sanatçıların düzenleyeceği 250 adet konser gerçekleştireceklerini dile getiren Ahmet San, şu bilgileri verdi: “Bu salonda düzenlenecek konserlerin ortalama bilet fiyatı 50 Euro olacak. 10 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek konser salonu yılda 1 milyon adet bilet satacak. 12 ay boyunca konserlerin yanı sıra farklı gösterilere de   ev sahipliği yapmasını planlıyoruz. Daha önce bir kaç şirketle görüşmelerimiz oldu. Bu salonu İstanbul'da mutlaka yapacağım.”

Menajerliği bıraktım, eğlence sektörü büyür

SEZEN Aksu, Tarkan, Kenan Doğulu ve Sertab Erener gibi Türkiye'nin önemli sanatçılarına menajerlik hizmeti veren Ahmet San, şöyle konuştu: “Bu sanatçılarla önemli işler yaptım. Ancak artık menajerliği bıraktım ve bir daha yapmayacağım. Ancak konser organizatörlüğü benim için çok önemli. Bu alanda çalışacağım. Türkiye'de kurumsallaşmayan tek alan eğlence sektörü oldu.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz