maritbet girişmaritbet
Alışveriş merkezlerinde ucuza satılan çiçekler sektörü olumsuz etkiledi!

Alışveriş merkezlerinde ucuza satılan çiçekler sektörü olumsuz etkiledi!

Çiçek reyonlarında yarı fiyatına çiçek satan Alışveriş Merkezleri (AVM), çiçekçilerin işlerini olumsuz etkiledi

 

Çiçek reyonlarında yarı fiyatına çiçek satan Alışveriş Merkezleri (AVM), çiçekçilerin işlerini olumsuz etkiledi.

İzmit'te 30 yıldır çiçekçilik yapan Savaş Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte açılış ve törenlere adeta çiçek yetiştiremediklerini belirterek, panoların, vakıfların metal çelenklerinin işlerini ''durma'' noktasına getirdiğini savundu.

''Hediyeleşmek kültürümüzde var. Eskiden insanlar çiçek alır, sevdiklerini sevindirirdi'' diyen Güneş, bunun adeta bir gelenek olduğunu ancak hediye alternatiflerinin çoğalmasıyla çiçeğin geri planda tutulduğunu ifade etti.

Güneş, ''İnsanlar çiçeği seviyor ama alamıyorlar. Eskiden açılışlara çiçek yetiştiremezdik, şimdi günlerimiz siftahsız geçiyor. Bir açılışta 20-30-50 çelenk olurdu, şimdi 3 çelenk var, gerisi pano... Onlar bizi etkiledi'' diye konuştu.

Son darbeyi ise alışveriş merkezlerinin vurduğuna değinen Güneş, ''Alışveriş merkezlerinin çiçek reyonunda çiçek 30 liraysa bizde 60 lira, aslında aynı çiçek değil, arasında çok fark var ama insanlara bu farkı anlatamıyoruz. Alışveriş merkezlerinin bozulan çiçekleri seraya iade etme şansı var, bizim öyle bir şansımız yok. Oradan da darbe yiyoruz. Alışveriş merkezinden çiçek alıp süsletmeye bize getiren bile var'' ifadesini kullandı.

''Alışveriş merkezinden aldığı çiçeği bize süsletiyorlar''

Böyle durumlarla insanları geri çevirmediklerini anlatan Güneş, bu şekilde haftada en az 3 kişinin alışveriş merkezinden aldığı çiçeği süsletme talebiyle kendilerine geldiğini söyledi.

Güneş, bu kişilere aldıkları çiçeklerin sağlıksız olduğunu anlatmaya çalıştığını dile getirerek, ''Alışveriş merkezleri, seralarla 'iade etmek' koşuluyla anlaştığı için satılan çiçek onlar için kar, diğerleri umurlarında değil, ne de olsa iade ediyorlar. Bu nedenle bulundukları ortamda su bile verilmiyor. Bizim iade etme şansımız olmadığı için çöpe atmamak için çiçeklerle çocuğumuzla ilgilenir gibi ilgilenmek zorundayız. Alışveriş merkezleri her küçük esnafı olduğu gibi, bizi de etkiledi'' dedi.

Güneş, eskiden 7 personel çalıştırdığı dükkanında siparişleri yetiştirmekte güçlük çekerken, şimdilerde tek başına dükkan giderlerini karşılamakta zorlandığını anlattı.

Tahir Turan Eroğlu/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alışveriş merkezlerinde ucuza satılan çiçekler sektörü olumsuz etkiledi!
  • 13.02.2013 13:13

Alışveriş merkezlerinde ucuza satılan çiçekler sektörü olumsuz etkiledi!

Çiçek reyonlarında yarı fiyatına çiçek satan Alışveriş Merkezleri (AVM), çiçekçi ...