maritbet girişmaritbet
Alışveriş merkezlerindeki etkinlikler, markalardan daha etkili oluyor!

Alışveriş merkezlerindeki etkinlikler, markalardan daha etkili oluyor!

Sahip olunan markalarla tekelleşmenin mümkün olmadığını belirten Akmerkez Marka Müdürü Dr.Nur Ziyaoğlu Aytekin, “Pek çok AVM’de marka karması hemen hemen aynı. Bu nedenle sahip olduğunuz markalarla değil, aktivitelerle farkı ortaya koyabiliriz. Ve bu yaptıklarınızın da diğer AVM’ler tarafından taklit edilmesi özel bir durum bence...” dedi

Sahip olunan markalarla tekelleşmenin mümkün olmadığını belirten Akmerkez Marka Müdürü Dr.Nur Ziyaoğlu Aytekin, “Pek çok AVM'de marka karması hemen hemen aynı. Bu nedenle sahip olduğunuz markalarla değil, aktivitelerle farkı ortaya koyabiliriz. Ve bu yaptıklarınızın da diğer AVM'ler tarafından taklit edilmesi özel bir durum bence...” dedi

İstanbul'da son yıllarda bir çok alışveriş merkezinin (AVM) açıldığını söyleyen Akmerkez Marka Müdürü Dr.Nur Ziyaoğlu Aytekin, “Dolayısıyla, alışveriş merkezlerinin müşteriyi AVM'lere getirmek adına verdiği hizmetler de çok önemli” dedi.

Sahip olunan markalarla tekelleşmenin mümkün olmadığını belirten Aytekin, “Pek çok AVM'de marka karması hemen hemen aynı. Bu nedenle sahip olduğunuz markalarla değil, aktiviteler ya da sahiplenilen branşlarla fark ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Yapılan aktiviteler ya da faaliyetlerin diğer AVM'ler tarafından taklit edilmesinin ise özel bir durum olduğunu kaydeden Aytekin, şöyle devam etti: “Bu durum bizi mutlu ediyor. Çünkü, yaptığınız şey doğru ve başarılıysa diğerleri de uyguluyor. Mesela 2010 yılında ‘concierge' diye bir konsept getirdik. Türkiye'de ilk kez olan bir şeydi. Bu hizmetimiz pek çokları tarafından örnek alındı.”

‘İstanbul'da 107 AVM var'

Perakendedeki dinamizmin sektörü canlı tuttuğunu kaydeden Aytekin, şunları söyledi:

“Bugün İstanbul'da 107 tane alışveriş merkezi bulunuyor. Ve hepsinin hitap ettiği bir kitle var. Dolayısıyla pazarda kiminle yarıştığınız önemli değil. Türkiye'deki AVM sektörünün ilklerinden olduğumuzdan dolayı pazardaki yerimiz artık çok belli. Akmerkez olarak, ‘Şimdiye kadar yaptıklarımın üzerine neler koyabilirim? Daha kaliteli hizmeti nasıl sağlayabilirim?' konuları üzerine yoğunlaştık. Birçok AVM'nin de olaya bu açıdan yaklaşması gerektiğini düşünüyorum.”

Yılda 14 milyon ziyaretçisi var

Yılda ortalama 14 milyon ziyaretçi aldıklarını söyleyen Dr. Nur Ziyaoğlu Aytekin, Akmerkez'in, Akkök, Tekfen ve İstikbal gruplarının ortaklığıyla 1993 yılında hizmete girdiğini hatırlattı. Akmerkez'de son dönemde 20'ye yakın mağaza açıldığını belirten Aytekin, “Bunlar arasında Victoria Secret, Zara Home ve Bath&Body Work var. Nike ve birkaç mağazamız yenilendi. Tüm bu değişimler Akmerkez'e yeni bir soluk kazandırdı” dedi.

7 fil arandı ödül bulundu

Akmerkez'in bu yıl, ‘7 Fil Aranıyor' projesiyle 2012 IPRA Golden Awards'ta ‘Varolan Ürünle Tüketiciye Yönelik PR' kategorisinde Gümüş Ödül aldığını söyleyen Aytekin, “2012 Hermes Creative Awards'ta ‘Özel Etkinlik' ve ‘Mobil Aplikasyon' kategorilirendi Platin Ödül aldığını belirtti.

Aytekin, “Sanat Akmerkez ise ICSC ‘Jean Louis Solal Marketing' ve  ICSC ‘MAXI Awards' ödüllerini almaya hak kazandı” dedi.

Primestore, ilk ‘konsept' mağazasını Kanyon'da açtı

Değişen müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreterek, müşterilerin kendi tarzlarını ve koleksiyonlarını oluşturabilmelerine imkan sağlamak amacıyla kurulan Primestore, ilk ‘konsept' mağazasını Kanyon'da açtı.

Konsept yaklaşımında sanattan ilham alan marka, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak, mağazacılığın ötesine geçmeyi hedefliyor.

Paul Frank'in yeni adresi

California şehir modasının öncüsü Paul Frank, Türkiye'de artık, Primestore'da yer alıyor. Daha önce Kanyon'un sihirli kutusu olarak bilinen Kanyon Box'ta yine Primestore bünyesinde bulunan Paul Frank'in, giyimden, aksesuara uzanan geniş ürün yelpazesi var.

Paul Frank, Paul Frank Kids, Wesc, Bensimon, Gsus, Wise & Ope, Kothai ve Port Royale gibi dünya markalarını Türkiye'ye taşıyan Primestore, sadece gençlere değil, tüm yaş gruplarına yönelik ürünler de sunuyor.

Sıra dışı tasarımlar

Primestore, Türkiye'ye getireceği markaların ürünlerinde tasarımın ön planda olmasına dikkat ediyor. Primestore ayrıca, tasarımın yanı sıra markaların birbirleri ile oluşturacakları sinerjiyi de gözlemleyerek, müşterilerinin tek mağazada farklı markalar ile kendi koleksiyonlarını oluşturmalarına imkan sağlıyor.

‘Ayda 1.5 milyon kişiyi sanatla buluşturuyoruz'

Alışveriş merkezlerinin daha proaktif olması gerektiğini ifade eden Nur Ziyaoğlu Aytekin, “Yoksa sektördeki her rakibe karşı önlem alarak ilerlemek sadece o anı kurtarır. Halbuki amaç anı kurtarmak değil” dedi.

Akmerkez olarak sanatı ve tasarımı sahiplendiklerini belirten Aytekin, “Ayda 1.5 milyon kişiyi sanatla buluşturuyoruz. Akmerkez'in bu tür projeleri sahiplenmesi, sürdürülebilir işlerin peşinden koşması markalaşma adına önemli bir hamle” diye konuştu.

OKULA DÖNÜŞ

İngiltere'den ilham aldı

Sonbahara girerken okula dönüş hazırlıkları da başladı. Bu sezon H&M KIDS ekoseleri, tüvit kumaşları ve detaylarıyla İngiltere'den ilham aldı. H&M Kids koleksiyonu; Forum İstanbul, Forum Marmara, Akbatı, Torium AVM, Ankara'da ise CEPA ve Gordion H&M mağazaları'nda satışa sunuluyor.

Eylem Türk/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alışveriş merkezlerindeki etkinlikler, markalardan daha etkili oluyor!
  • 31.08.2012 07:59

Alışveriş merkezlerindeki etkinlikler, markalardan daha etkili oluyor!

Sahip olunan markalarla tekelleşmenin mümkün olmadığını belirten Akmerkez Marka ...