maritbet girişmaritbet
AVM’de gidilecek yol var mı?

AVM’de gidilecek yol var mı?

Türkiye'nin AVM haritasına göre, gayrimenkul geliştiriciler için hala bu alanda büyük bir potansiyel bulunuyor mu?


Türkiye'nin AVM haritasına göre, gayrimenkul geliştiriciler için hala bu alanda büyük bir potansiyel bulunuyor. Türkiye'nin AVM açığı 3,5 milyon metrekare iken İstanbul'un açığı da 300 bin metrekare seviyesinde Türkiye'nin AVM haritası açıklandı. Buna göre 3,5 milyon metrekare kiralanabilir alana ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda en fazla potansiyeli İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir ve Malatya taşıyor. Eva Gayrimenkul ve Akade-metre tarafından yapılan analize göre, İstanbul'un da 300 bin metrekare AVM'ye ihtiyacı var. Şehirde 30 bin metrekareden küçük AVM'ler de gerekiyor. İstanbul'da bin kişi başına düşen kiralanabilir alan 90,4'den 137 metrekareye çıkacak. Ancak bu da 2013'te ihtiyacı karşılamaya yetmeyecek.


Türkiye doymadı

Akademetre Yönetim Kumlu Başkanı Dr. H. İbrahim Zeytin de gelir hesaplarına göre AVM'de doygunluk noktasının Türkiye'de bin kişi başına 143, İstanbul'da 350,8 metrekare olduğunu söyledi.
 

Şişli ve Beşiktaş'a dikkat

EVA Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı Türkiye'nin AVM listesinde dünyada 26. sırada yer aldığını açıkladı. Yazıcı, İstanbul'un artık AVM'ler için tehlikeli bir su olduğuna işaret ederek "Şişli, Beşiktaş, Bakırköy doygunluğa ulaştı, burada AVM yapılmamalı" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz