maritbet girişmaritbet
AVM'ler bayram yaptı

AVM'ler bayram yaptı

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Kasım ayı sonuçları açıklandı

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin Kasım  ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi son üç yılın en iyi Kasım ayını yaşadı.  2010 Kasım ayında, 2008 Kasım ayına göre %41, 2009 Kasım ayına göre ise %13'lük artışla 133 puana ulaştı ve Kurban Bayramı'nın etkisi AVM'lere son üç yılın en iyi Kasım ayı değerini yaşattı.
 
Geçen yılın Kasım ayı verilerine göre %18 lik artış göstererek 134 puana ulaşan İstanbul ciro endeksi, Kurban Bayramının yaşandığı Kasım ayında, Ramazan Bayram alışverişlerinin ve okul alışverişlerinin yaşandığı Eylül ayı verilerine göre %13 artış gösterdi.
 
Anadolu'da son üç yılın en iyi cirosu gerçekleşti...
2010'un son aylarında istikrarlı olarak her ay artış gösteren Anadolu ciro endeksi Kasım'da da yükselişine devam etti. 133 puanla bir önceki aya göre %2, bir önceki yıla göre ise %8 artış gösterdi.
 
Kurban bayramı ziyaretçi endeksini de olumlu yönde etkiledi…
Kurban Bayramı her anlamda AVM'leri Kasım ayında olumlu etkiledi ve ziyaretçi endeksi bir önceki yıla göre %3 bir önceki aya göre ise 108 puanla % 2 oranında artış gösterdi.
 
AVM Endeksi Kasım ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hakan KODAL ‘AVM'lerde bayram havasının Aralık'ta da devam etmesini bekliyoruz. 2011 yılını beklentilerimiz paralelinde rekorla kapatmayı hedefliyoruz. Son üç yılın en iyi çeyreği olacak. 2011 yılına umutlu giriyoruz. Her ne kadar marka bazında marjlar istendigi yerde olmasa da cirolar iyi gidiyor. Detaylı değerlendirmeyi Aralık ayı ciroları belli olduktan sonra, 2011 yılı Ocak ayında yapacağız.' dedi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz