maritbet girişmaritbet
AVM'lerin ciroları yüzde 17 arttı!

AVM'lerin ciroları yüzde 17 arttı!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneğiile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Şubat ayı sonuçları açıklandı

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneğiile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin Şubat ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli yayınlanan veriler, 2011 Şubat ayı ciro endeksinin 108 puanla 2010 Şubat ayı endeksine göre %17'lik artış yaşandığını gösterdi. Geçen ayla karşılaştırıldığında ise, Şubat ayı ciro endeksinin 4 puan gerilediği görüldü.

Geçen yılın Şubat ayına göre  2011 Şubat ayında giyim ve aksesuar ciroları %19, ayakkabı ve çanta kategorisi ciroları %23, hipermarket, süpermarket ve şarküteri ciroları %9, AVM'lerdeki yiyecek-içecek alanlarının ciroları %23, teknoloji market ve elektrikli eşyalar cirolarında ise %22'lik bir artış yaşanmış oldu. Son olarak AVM içerisindeki diğer mağazaların cirolarında da geçen yılın Şubat ayına göre  %13'lük bir artış yaşanarak 108 puana ulaşmış oldu. 

Geçen yılın Şubat ayına göre 2011 Şubat ayında AVM ziyaretlerinde %4'lük bir artış gerçekleşti…

Geçen senenin Şubat ayıyla karşılaştırıldığında, bu ay ziyaretçi endeksinde %4'lük artış olduğu görüldü. 2011 Ocak ayına göre ise; AVM ziyaretçi endeksi %2'lik düşüşle 99'dan 97 puana geriledi.

AVM Endeksi Şubat ayı sonuçlarını değerlendirenAYD Başkanı Hakan Kodal“2011 Şubat ayı değerleri 2010 yılına göre hem cirolar hem de ziyaretçiler açısından oldukça olumlu geçmiştir. Mart ayında yeni sezon ürünlerine talebin artması ve Istanbul Shopping Fest özel indirimlerininde etkileri ile ciroların ve ziyaretçi sayılarının çok daha artacağı inancındayız”dedi.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz