maritbet girişmaritbet
AVM yatırımlarına 100 sınırı gelsin

AVM yatırımlarına 100 sınırı gelsin

100 mağazanın altında olan AVM’lerin açılmaması, 100’ün üzerinde mağaza sayısında olan AVM’lerin ise lokasyonlarını değerlendirerek sektöre girmeleri gerektiği dile getirildi.

Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Özcan Ekşi, 100 mağazanın altında olan AVM'lerin açılmaması, 100'ün üzerinde mağaza sayısında olan AVM'lerin ise lokasyonlarını değerlendirerek sektöre girmeleri gerektiğini bildirdi.

Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, AVM'ler olmadan markaların, markalar olmadan da AVM'lerin olamayacağına dikkati çekerek, birbirine bağlı bu zinciri doğru oluşturmanın asıl başarıyı getirdiğini vurguladı.

Yılda ortalama 22 milyon ziyaretçisi bulunan Capacity'de şu anda hiç boş mağaza olmadığını ve 120 farklı markanın kiralama talebini değerlendirdiklerini belirten Ekşi, 100 mağazanın altında olan AVM'lerin açılmaması, 100'ün üzerinde mağaza sayısında olan AVM'lerin ise lokasyonlarını değerlendirerek sektöre girmeleri gerektiğini kaydetti.

Sektördeki deneyimlerinin yaya trafiğinin olmadığı yerlerde alışveriş merkezi olmayacağı gerçeğini ispatladığının altını çizen Ekşi, İstanbul'un un en iyi lokasyonlarından birinde yer alan Capacity'nin yakın bölgesinde birçok AVM olmasına rağmen bundan hiç bir zaman olumsuz etkilenmediğini ifade etti.

AVM yatırımlarında ilk iki yılın ziyaretçi alışkanlıklarını oluşturmak adına tüm AVM'ler açısından zor olduğunu belirten Ekşi, başarılı bir merkezin en önemli belirleyicisinin lokasyon olduğuna işaret etti.

Doğru lokasyonda yer alan, yaya trafiğinin güçlü olduğu AVM'lerin beklentilerini doğru şekilde karşılayabildiğine dikkati çeken Ekşi, alışveriş ve yaşam merkezi kavramları ile sadece alışveriş odaklı olmayan, aynı zamanda eğlence ve sosyal bir buluşma noktası haline gelen alışveriş merkezlerinin insan yaşamına çok ciddi rahatlık ve katkısı olduğunu, sadece tüketim odaklı olmayan merkezlerin müşteri memnuniyetini arttırdığını ve aynı zamanda sadakat yarattığını vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM Verimlilik Endeksi haziranda yükseldi
  • 13.08.2024 16:37

AVM Verimlilik Endeksi haziranda yükseldi

AVM’lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro haziranda Türkiye gene ...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi martta yüzde 96,4 arttı
  • 22.05.2024 11:44

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi martta yüzde 96,4 arttı

AVM'lerde kiralanabilir metrekare başına düşen ciro martta Türkiye genelinde 10 ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...