maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım kadınlara alışverişi öğretecek!

Binali Yıldırım kadınlara alışverişi öğretecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, internetin artık aileden biri gibi görüldüğünü söyleyerek, TTNET tarafından İzmir’de başlatılan “İnternetle Hayat Kolay” adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesinin açılışını yaptı

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, internetin artık aileden biri gibi görüldüğünü söyleyerek, TTNET tarafından İzmir'de başlatılan “İnternetle Hayat Kolay” adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesinin açılışını yaptı.

Bakan Yıldırım, Türkiye'de internet okur yazarlığı oranının yükseltilmesine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Okur yazarlığa katkı sağlanmasını amaç edinen bu proje ile 2 bin kişiye ücretsiz, internetin verimli kullanımı eğitimi verilecek. Çekirdek ailede artık anne, baba, çocuklar ve internet var. Onsuz hayat imkansız hale geliyor” dedi.

İnternet aileden biri

İnternetle hayatın kolaylaştığını anlatan Bakan Yıldırım, “E-devlet uygulamalarına girmek kolay hale gelecek. Sanal ticareti seyahati banka finansal işlemleri yapmak kolaylaşacak. İnterneti öğrenmek suretiyle gençlerimiz bu önemli insanlık buluşunu öğrenecekler. Böylece Türkiye'nin bilgi toplumu hedefi gerçekleşecek” diye konuştu. Yıldırım, internetin günlük hayatın en önemli parçası haline geldiğini belirterek, “Artık aileden biri” dedi.

Avrupa'da öncüyüz

Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de Türkiye'nin özellikle son yıllarda önemli gelişmeler sağladığını kaydederek, Türkiye'nin GSM sektöründe Avrupa'nın en çok konuşan ve interneti ise en yoğun kullanan ülkelerden bir tanesi olduğunu bildirdi.

Eğitim alana sertifika

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için üzerimize düşeni yapıyor, bu projeyi başlatıyoruz. Amacımız internetle hiç tanışmamış vatandaşlara eğitim vermek. On saatlik eğitimin ardından 75 kişi her gün kurs alacak. Bu eğitimin sonunda sertifika vereceğiz.”

10 saatlik eğitimi bitirene sertifika

PROJE kapsamında “İnternetle Hayat Kolay” eğitim tırı içerisinde oluşturulan 25 kişilik sınıfta her bireyin kullanımına ayrılmış dizüstü bilgisayarlar tahsis edilirken, teknolojideki gelişmeler uzman eğitmenler tarafından aktarılacak. Gün içerisinden kadınlar, erkekler ve çocuklardan oluşan üç ayrı gruba ikişer saat eğitim verilmesi planlanıyor. Derslerde bir hafta içerisinden on saatlik programı tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaklar. Katılımcılar verilecek eğitim kapsamında, interneti anlama ve öğrenme, e-posta kullanımı, bankacılık işlemleri, sosyal ağlar ve bloklar, görüntülü haberleşme, internette alışveriş ve internette güvenlik konu başlıkları altında bilgi alacaklar.

Kadınlardan özel ilgi

TTNET tarafından İzmir'in Çiğli ilçesinde başlatılan proje ilk günde en çok ilgiyi kadınlardan gördü. 150 kadının bir günde kurs için başvurduğu projede kadınlar için internette güvenli alışveriş, uzaktaki yakınlarıyla görüntülü konuşmak isteyenler için görüntülü konuşma yöntemleri öğretilecek. Projeye başvuran kadınların en çok ilgi duydukları bir diğer konu ise yemek tarifi veren internet siteleri oldu. Kadınlara görüntülü konuşma yapabilmeleri için ücretsiz hesap açabilecekleri Skype öğretilecek.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...