maritbet girişmaritbet
Bulvar Samsun AVM Torunlar GYO ve Turkmall ortaklığında inşa edildi!

Bulvar Samsun AVM Torunlar GYO ve Turkmall ortaklığında inşa edildi!

Atıl durumdaki tarihi bina, Türkiye'nin iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmall ortaklığı ile yapılan Bulvar Samsun Projesi ile yeniden hayat buldu

Atıl durumdaki tarihi bina, Türkiye'nin iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmall ortaklığı ile yapılan Bulvar Samsun Projesi ile yeniden hayat buldu. 60 milyon euroluk yatırımla tamamlanan şehrin kalbindeki yaşam merkezi, ay sonunda hizmete girecek. 1994 yılında kapatılan ve kaderine terk edilen Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi Samsun Tekel Tütün Fabrikası, 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yenileme alanı ilan edilmesiyle 30 yıllığına Büyükşehir Belediyesi'nden kiralandı.

16 bin metrekaresi kapalı olan 17 bin 400 metrekarelik alanı, aslına uygun olarak yaşam merkezi şeklinde projelendiren Torunlar-Turkmall Ortak Girişim Grubu, bir buçuk yıllık restorasyon sürecinin ardından tarihi binaya yeniden hayat verdi. İçerisinde yerel, ulusal ve uluslararası markalara ait mağazalar, restoranlar, kafeteryalar, kültür merkezleri, sosyal alanları ve ofislerin yer alacağı konsept, ayrıca 20 bin metrekarelik kapalı otoparka sahip.

Yap-işlet-devret modeliyle modernize edilip kent ekonomisine kazandırılan Bulvar Samsun Yaşam Merkezi'nin geliri, kira sözleşmesinin bitmesinin ardından belediyeye devredilecek. İnşaat ve restorasyon çalışmasında sona gelinen projenin açılışı öncesinde proje ortağı şirketler, Büyük Samsun Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Bulvar Samsun Projesi'nin hem bölge halkı hem de kendileri için manevi anlamda büyük önem taşıdığını ifade eden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Her zamanın kendine göre acı ve tatlı hatıraları var. Birçok insanın kızı veya yalanı orada çalışmıştır. Aslında biz orayı yaşanabilir bir merkez haline getirerek Samsunlularla o duygusal bağı yeniden kurmuş oluyoruz.

Anıların tazelendiği bir mekan olması, oturup kahve içmesi, gazetesini okuması, alışverişini yapması duygusal bağı yeniden kuracaktır. Dolayısıyla Samsun halkı, o hatıralardan kopmamış olacak. Biz böyle bakıyoruz. Bunun yanında tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında kentsel dönüşüm ve yenileme niteliği taşıması sebebiyle de Türkiye'ye örnek bir projedir." dedi. Bulvar Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu ise konsept içinde tütün fabrikasında olduğu gibi 800 kişinin istihdam edileceğini söyledi. 40 mağazanın yer alacağı yeni dokunun büyük ilgi göreceğini ifade eden Eyüpoğlu, şöyle konuştu: "Konsepte uygun olması için belediyeye ait kültür merkezini de aldık. Orayı da restore edip bütünlüğü sağlayacağız. Belediyeye de yeni bir kültür merkezi yapacağız. Biz aslında şehrin kalbini yeniledik. Binayı AVM yerine yaşam merkezine dönüştürerek sokak havası yansıttık.

Ticari aksı genişletip yaya akışını hızlandırdık.

Burası tarihi dokusuyla birlikte kente ayrı Avrupai hava, estetik ve katma değer katacak. Çünkü dünyanın modern şehirlerinde insanlar yürümeyi sevdiği için biz de bu konsepti uyguladık. Projenin kente önemli bir prestij kazandıracağını düşünüyoruz." Basın mensuplarına Samsun Bulvar Projesi'ni de gezdiren işadamları, alandaki heykeli Regie sigara fabrikasında ince parmaklarıyla tütün saran kızları hatırlatması için koyduklarını sözlerine ekledi.

Ekonomi Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bulvar Samsun AVM Torunlar GYO ve Turkmall ortaklığında inşa edildi!
  • 14.06.2012 16:09

Bulvar Samsun AVM Torunlar GYO ve Turkmall ortaklığında inşa edildi!

Atıl durumdaki tarihi bina, Türkiye'nin iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ...