maritbet girişmaritbet
Delta İnşaat Sarp'tan sonra Suriye'ye gözünü dikti

Delta İnşaat Sarp'tan sonra Suriye'ye gözünü dikti

Artvin Hopa’da İstanbul Bazaar adlı bir AVM açan ve özellikle sınırın diğer tarafından yoğun ilgi gören Delta İnşaat’ın patronu Nihat Delibalta, aynı konsepti Suriye sınırına götürmek için hazırlık yapıyor



Kaynak: MENEKŞE ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK
 

Temmuz ayında Türkiye'nin ilk sınır alışveriş merkezini (AVM) Artvin'in Hopa İlçesi'nde açan Delta İnşaat'ın patronu Nihat Delibalta, yeni bir proje için Suriye sınırı yakınlarında yer baktıklarını açıkladı.
 
Hopa'da Sarp sınır kapısına çok yakın bir noktada açtıkları ve kentin ilk AVM'si olma özelliği de taşıyan İstanbul Bazaar'ı günde 8 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Delibalta, “Bu sayı hafta sonları daha da artıyor. Ziyaretçilerin büyük bir kısmı Gürcüler'den ve Azerbaycan ile Ermenistan'dan otobüsleri doldurup gelen yabancılardan oluşuyor. Sadece Burger King'de yemek yemek için bile sınırı geçip geliyorlar” dedi. Pek çok markanın burada mağaza açmak için başvurduğunu kaydeden Delibalta, “Gel gör ki, yer yok. Projeyi büyütemiyoruz da. Çünkü her yer dağ. Arazi yok. Şimdi bir başka sınır AVM'si için çalışıyoruz. Suriye sınırına 2-3 kilometre uzaklıkta, tıpkı burası gibi, çok büyük olmayan bir proje yapacağız. Şu anda arazi arayışlarımız dört koldan devam ediyor. Yer bulsak hemen başlarız. Kilis olabilir, Hatay olabilir… Sınır kapısına yakın olacak ki, dışarıdan gelenler çok içeri girmek zorunda kalmadan, 2 saat tasarruf ederek alışveriş yapsın” diye konuştu. 
 
MISIR'DA ÜRETİM PLANI
Örma Tekstil şirketi ile de H&M, Esprit gibi dünya devlerine üretim yapan Delibalta, ABD'ye rekabetçi maliyetle ürün satmanın yolunu da Mısır'da buldu. Mısır'da üretim için yerel bir grupla görüşme halinde olduklarını açıklayan Delibalta, “Türkiye'de boyama ve dokumayı yapacağız; Mısır'da üreteceğiz. İsrail, Ürdün ve Mısır'da üretim yapıldığında ABD'ye yüzde 35 vergi muafiyetiyle girebiliyoruz. Bu da fiyat rekabetinde müthiş bir avantaj yaratıyor” dedi.
 
ÇENGELKÖY'E BOĞAZ MANZARALI 35 VİLLALIK LÜKS PROJE YAPACAK
İnşaata hız veren Nihat Delibalta, İstanbul Çengelköy'de tamamı Boğaz manzaralı 35 villadan oluşan bir projenin inşaatına başladıklarını söyledi.
Delibalta, Delta Konakları adlı proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Boğaz'ı gören son yer diyebilirim. Böyle bir yer kalmadı İstanbul'da. İtalyan ve Türk mimarlar birlikte çalışıyor. Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek. En lüks projelerden
birini yapıyoruz. Ancak satışlar henüz başlamadı; fiyat söyleyemem. Bize ait bir arazide, az bir miktar da kat karşılığı anlaşarak bu işe başladık.”
Delibalta, Zeytinburnu'nda ise içinde otel de olacak bir turizm kompleksi yapacaklarını kaydetti.
 
İRANLI LCW'YE HAYRAN!
Ataköy Plus AVM'ye her gün 500 Arap turist grubunun giriş yaptığını anlatan Ataköy Plus yatırımcı temsilcisi Muzaffer Gülöz ise “Önceki gün 1 saat 40 dakika AVM'de kalan 330 İranlının 244'ü alışveriş yaptı. Bunların 102'si alışverişlerini LCW'den gerçekleştirdi. Polo, Mango, Beymen, Namlı Gurme, Teknosa gibi mağazaları da tercih ediyorlar” dedi. 1.5 ay önce taxfree
uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Gülöz, “Nisandan beri 5 bin Arap ağırladık. Ağırlığı Dubai, Mısır, Fas ve İran'dan gelen bu turistler 150 bin dolar harcadı” diye konuştu.
 
BEYMEN, ATAKÖY PLUS'A YENİ ‘KAFE'SİNİ GÖTÜRÜYOR
Nihat Delibalta'nın ortakları arasında olduğu Ataköy Plus AVM de İranlıların gözdesi oldu. Aylık 400 bin ziyaretçiye ulaşan AVM, 6 bin yabancı turist ağırlıyor ve bunun yüzde 50'den fazlası ise İranlılar. AVM Genel Müdürü Cemil Demirbakan, özellikle İranlıların Türklere göre harcama kapasitelerinin 3 kat fazla olduğunu belirterek, “Ziyaretin alışverişe dönüş oranı en yüksek 3 AVM arasındayız. AVM'miz yüzde 100 dolulukta. Beymen de 150 metrekarelik açık hava alanının bulunduğu bir kısımda yeni bir kafe konsepti ile açılış yapacak” dedi.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz