maritbet girişmaritbet
Fabrika ve hanlar AVM oluyor

Fabrika ve hanlar AVM oluyor

AVM atağı fabrika ve hanlara da sıçradı. Artık niteliğini kaybeden hanlar ve fabrikalar yeni birer AVM oluyor.

AVM rüzgarı, fabrika ve tarihi hanları bile dönüştürüyor. İzmir'de satışa çıkan 120 yıllık tarihi hana otel ve AVMyapılabilecek. İkinci AVM atağına geçen Gülsan da Meysu'nun fabrikasından sonra Meybuz'un arazisini de AVM'ye dönüştürüyor. Bundan önce de Samsun'da tarihi tütün fabrikası, Mecidiyeköy'de likör fabrikası, Avcılar'da İnşa iplik fabrikası,Merter'de Vakko'nun fabrikası, Yenibosna'daki Altınyıldız fabrikası, Levent'teki Roche ile Fako ilaç fabrikaları, İkitelli'de Edip İplik fabrikası gibi bir çok tesis, AVM projelerine dönüşmüştü.

GÜLSAN'DAN iKiNCi ATAK

MEYSU'nun eski fabrikasını Meysu Outlet'e dönüşürken Gülsan, AVM'de ikinci atağa geçti. Şirket Özelleştirme'den aldığı 11 bin metrekarelik Meybuz'un arazisine de AVM yapıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, gayrimenkul sektörüne yaptıkları yatırım tutarının 40 milyon liranın üzerine çıktığını açıkladı. Öte yandan İzmir Gaziemir'de yapımına iki yıl önce başlanan Optimum AVM'nin inşaatı mühürlendi. Gaziemir Belediyesi, projedeki yüksekliği aştığı ve bazı kaçak yapıları olduğu gerekçesiyle 200 bin lira para cezası kesti ve inşaatı durdurdu.

TARİHİ ÇARŞI SATIŞA ÇIKTI

İZMİR'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki 120 yıllık geçmişe sahip tuhafiyecilerin faaliyet gösterdiği Arap Hanı, 60 milyon liraya satışa çıkarıldı. 3 bin 200 metrekarelik alana kurulu handa, butik otel ve alışveriş merkezi kurulmasına izin verilecek. 150 dükkanın bulunduğu handa tapunun tek parça olması ilgiyi artırırken, hana İstanbul ve Diyarbakır'dan gayrimenkul şirketlerinin teklif götürdüğü öğrenildi. Arap Hanı Tuhafiyeciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Özkarabacak, 60 ortağı bulunan şirketin, hanın tek sahibi olduğunu söyledi. Bölgede Havuzlu Bey Çarşısı'na da başta Migros olmak üzere alışveriş devleri talip oldu.

Kaynak: Bugün/ Selma Şenol
  • Etiketler:

Yorum Yaz