maritbet girişmaritbet
Karun AVM’yi ayda 300 bin kişi ziyaret ediyor!

Karun AVM’yi ayda 300 bin kişi ziyaret ediyor!

Aylık ortalama 300 bin ziyaretçi ve yüzde 100 doluluk oranının, AVM’nin gelişim seyrini gösteren önemli veriler olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akçay, “Uşak’ın ilk ve tek alışveriş merkezi olmamıza rağmen ziyaretçilerimize sürekli aktiviteler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ramazan ayı için dolu dolu programlar ve kampanyalar hazırladık” dedi.

Aylık ortalama 300 bin ziyaretçi ve yüzde 100 doluluk oranının, AVM'nin gelişim seyrini gösteren önemli veriler olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akçay, “Uşak'ın ilk ve tek alışveriş merkezi olmamıza rağmen ziyaretçilerimize sürekli aktiviteler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ramazan ayı için dolu dolu programlar ve kampanyalar hazırladık” dedi.

‘Sözde' kampanyalardan uzak duruyor

Düzenledikleri kampanyaların tüketicilere yarar sağlayacak kampanyalar olmasına özen gösterdiklerini dile getiren Erhan Akçay, “Uzun süreli, sonu gelmeyen kampanyalar ile kişilerin sahip olmaktan hoşlanmayacakları hediyeleri sunan 'sözde kampanyalar' özellikle uzak durduğumuz ve onaylamadığımız bir pazarlama biçimidir.

Kampanyalarımızda ve pazarlama stratejilerimizin tümünde samimiyet en temel husustur” dedi

Uşak'ın ilk alışveriş merkezi olarak 2003 yılında kapılarını açan Karun Alışveriş Merkezi, ayda 300 bin ziyaretçi alıyor. Alışverişin yanı sıra ziyaretçilerin, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamayı da misyon edindiklerini ifade eden Karun AVM Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akçay, şöyle devam etti: “Düzenlediğimiz etkinliklerle, bölge insanına yeni bakış açısı kazandırdık ve kültürel hayatlarına renk kattık” dedi.

AVM'nin bünyesinde 30 adet mağaza yer alıyor ve bunlar arasında dünya çapında kalitesi tescillenmiş ünlü markalar bulunuyor.

Tekstilden teknoloji ürünlerine kadar her türlü ürünü bir arada bulabilirsiniz. Alışverişiniz sonrasında keyifli saatler geçirebileceğiniz nezih mekânlarımız var. Her türlü damak tadına hitap eden restoranlarımız ve dünyanın değişik tatlarını sunan kafelerimiz, ziyaretçilerimizin vazgeçilmezleri arasındadır. Modanın öncüsü markalarımız, meşhur restoranlarımız, 4 salonlu sinemamız ve 6 hatlı bowling salonumuz ve keyifli saatler geçirebileceğiniz kafelerimiz bulunuyor.”

Aylık ortalama 300 bin kapı girişleri ve yüzde 100 doluluk oranı gibi önemli veriler, gelişim seyrimizin en önemli verileridir.

500 açık, 200 kapalı olmak üzere toplamda 700 araçlık otoparkımız sayesinde müşterilerimizin otopark sorunu ortadan kalkmıştır.

Birbirinden güzel oyuncakların bulunduğu oyun alanlarımızda da, her yaştan çocuk doyasıya eğlenip mutlu saatler geçirebilmekte" dedi.

AVM'nin açıldığı günden bu yana değişik projelere imza attıklarını ve etkilerinin çok olumlu yönde olduğunu vurgulayan Akçay " Uşak,  bilindiği üzere ‘ilkler şehri' diye tanınır ve dünyada ismini 'Karun Hazineleri' ile tanıtmıştır. Biz de merkezimizin ismini Karun hazinelerinden esinlenerek seçtik. İlk ve tek alışveriş merkezi olmamıza rağmen, ziyaretçilerimize sürekli aktivite ve etkinlikler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ramazan ayı için dolu dolu programlar ve kampanyalar hazırladık. Yılın sonuna yaklaştığımızda geleneksel hâle getirdiğimiz 'meslekler arası bowling' turnuvasını gerçekleştireceğiz."

Kampanyalarımıza büyük katılım oluyor

Karun AVM'nin, konumlandığı bölge itibarı ile Uşak'ın yerleşim merkezinde Uşak – Ankara devlet yoluna 100 metre yakınlıkta yer almasının, ziyaretçilerine kolay ulaşım avantajı sağladığını ifade eden Akçay, “İnsanlar alışveriş merkezimize, öncelikle alışveriş ve yemek için ziyarette bulunuyorlar. Lokasyonumuzda bulunan müşterilerimiz, her gün farklı bir ihtiyacını gidermek için alışveriş merkezimizi ziyaret edebiliyor. Yemek yemek amaçlı gelen bir müşterinin, aktivite ve kampanyalarımıza da katılım sağlayarak, hem alışveriş yaptığı, hem de aktivitelere katıldığı, çoğunlukla karşılaştığımız durumlardan biridir" diye konuştu. Ziyaretçilerinin alışveriş merkezinde her gün farklı bir sürpriz bulabileceklerini söyleyen Akçay, " Sabah okudukları gazetede veya arabada dinledikleri radyo kanalında sıklıkla reklâmlarımızı görebilir, duyabilirler.

Organizasyon gücümüz böyle olunca da yaptığımız kampanyalara büyük bir oranda katılım oluyor. Kampanyalarımızın tüketicilerimize yarar sağlayacak ve kazanç olarak geri dönecek olmasına özen gösteriyoruz.

Kazan-kazan stratejisi ile düzenlediğimiz kampanyalarımız hem iç müşteri olarak tanımladığımız kiracılarımız hem de dış müşteri olarak tanımladığımız ziyaretçilerimiz için memnun edicidir. Uzun süreli, sonu gelmeyen kampanyalar ile kişilerin sahip olmaktan hoşlanmayacakları hediyeleri sunan 'sözde kampanyalar' özellikle uzak durduğumuz ve onaylamadığımız bir pazarlama biçimidir. Biz genel yapımızdan da hissedileceği gibi samimiyete önem veriyoruz. Kampanyalarımızda ve pazarlama stratejilerimizin tümünde en temel husus budur.

2012 yılında müşterilerin azalmadığını, aksine az miktarda arttığını vurgulayan Akçay " Yılbaşı alışverişi haricinde tüketicilerin kontrollü harcama yapısı değişmedi. Bizim için 2013 yılının yarısına yaklaştığımız bu dönem 2012 yılının yarısına göre kıyasladığımızda hem cirosal, hem de ziyaretçi giriş sayıları açısından yüzde 15'in üzerinde pozitif yönde artış var. 2013 senesinin ise hem tüketiciler hem de sektörel yatırımcılar için her iki kanadında tedbirli başladıkları bir yıl olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

“AVM pazarı doyuma ulaşmadı”

Alışveriş merkezlerinin ekonomiyi güçlendiren yatırımlar olduğunu savunan Akçay, Türkiye'de AVM sayısının çok arttığının ifade edildiğini hatırlatarak, “ Oysa bu, Avrupa ortalamasının çok altında bir rakam” dedi. AVM'lerin ayrıca istihdam yaratarak durağan giden ekonomiyi canlandıracak ayrı bir etken olduğun, kurulduğu bölgenin kalkınması ve kültürel gelişiminin parçası olduğunu ileri süren Akçay, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye'deki AVM'lerin her biri, bin ile 4 bin kişi arasında istihdam sağlıyor.

Yeni açılacak olanlarla beraber, sektörde büyük oranda iş fırsatı oluşturacak

Biz Karun AVM olarak 300'e yakın personel istihdam ediyoruz. Doğru lokasyonda, doğru konumlandırmayla doğru hedef kitleye hitap eden AVM'lerin herhangi bir kriz yaşayacağını

düşünmüyorum. Sektördeki sorun, AVM'ler içinde açılan mağazaların yatırımcılarının çok kısa sürede geri dönüş bekliyor olmalarından kaynaklanıyor. Pazar doyuma ulaşmamıştır. Ama doğru lokasyon, doğru shopmix ile ihtiyaç olan yerlerde sektör gelişmeye devam edecektir” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karun AVM’yi ayda 300 bin kişi ziyaret ediyor!
  • 13.06.2013 17:23

Karun AVM’yi ayda 300 bin kişi ziyaret ediyor!

Aylık ortalama 300 bin ziyaretçi ve yüzde 100 doluluk oranının, AVM’nin gelişim ...