maritbet girişmaritbet
MOBESKO arazisinde alışveriş merkezi yapılacak!

MOBESKO arazisinde alışveriş merkezi yapılacak!

2007 yılında inşaatına başlanan 2010 yılında üyelerine anahtar teslimi yapılan MOBESKO'nun 92 dönümlük toplam arazinin 36 dönümünde bir AVM yapılması planlanıyor

 

2007 yılında inşaatına başlanan 2010 yılında üyelerine anahtar teslimi yapılan MOBESKO'nun 92 dönümlük toplam arazinin 36 dönümünde bir AVM yapılması planlanıyor.

MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tekdoğan, 1985 yılından itibaren bir site oluşturmak için çalışmalara yerel yönetim, idari kurumlar, valilik ve büyükşehir belediyesinden destek aldıklarını belirterek, "Burası eski Pürsan'ın yeri, 92 dönümlük bir arazi. TMSF'den burayı aldık. Bu yere giren 120 üyemiz vardı. 92'ye düşürmek durumunda kaldık. Her üyeye bir mağaza olmak üzere 60 üyede kaldık ama 92 mağaza var. Bu nedenle 2'nci mağazamızın teklifini sunduk. 10 kişi katıldı 80'e kadar çıktı. Gebze, İstanbul ve Adapazarı'ndan katılımlarla 92 ye ulaştık. 2007'de MOBESKO firmamızı kurduk. Kısa bir sürede kooperatif olduk"şeklinde konuştu. Gündemlerinde bir AVM projesi olduğunu ifade eden Tekdoğan, "Biz MOBESKO inşaatını bir taşeron firmayla kendi denetimimiz altında hak edişle yaptık. Şimdi aynı şeyi AVM de de düşünüyoruz. İKEA'nın bağlı olduğu, sponsorluğunu yaptığı Maya firmasıyla bir görüşmemiz var. MOBESKO'ya en iyi güç katacak firma kimse onunla anlaşmamızı yapacağız. Yapılacak AVM için her katı 9 bin metrekare toplam 36 bin metrekare ruhsatlı yerimiz var. Atakule, Bayraktar, Maya Holding ile görüşmelerimiz oldu. MOBESKO ile aynı paralelde bir işkolu olması lazım. Bu, içerisinde birbirini tamamlayan mobilya ile ev dekorasyonu sektörü mağazalarının olabileceği ya da burayı destekleyen markalı bir restoranın da yer alabileceği MOBESKO'yu daha canlı bir ortam haline getirecek bir proje" diye konuştu.

MOBESKO'nun ortak alanlarıyla, açık ve kapalı toparkıyla, AVM yatırımcısına büyük bir ekonomik katkısı olacağını ifade eden Tekdoğan, "MOBESKO etrafımızda MODOKO, MASKO, İnegöl, Sakarya, Ankara siteler gibi mobilyacılıkta öne çıkan merkezler varken inanılmaz bir cesaretin ürünüdür. Kocaeli'ne farklı bir değer kattı. AVM düşünülerek otoparkımız yapıldı. Türkiye'de ses getiren, Avrupa'ya ismini 3 yıl içerisinde duyuran büyük bir vizyona sahibiz. 3 yılda bayağı bir yol aldık. Üyelerimizin yüzde 70'i işinden memnun. Mağazalarımızda yüzde 10 kiracı yüzde 90 mülk sahipliği var. 700'e yakın çalışan var. Günlük bin 500 kişilik ziyaretçi sirkülasyonu var. Cumartesi ve pazar 2 bin 500-3 bin aracın girip çıkıyor. Kocaeli alışveriş yaşamında yerini almış bir siteyiz" açıklamasını yaptı.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MOBESKO arazisinde alışveriş merkezi yapılacak!
  • 18.03.2013 14:40

MOBESKO arazisinde alışveriş merkezi yapılacak!

2007 yılında inşaatına başlanan 2010 yılında üyelerine anahtar teslimi yapılan M ...