maritbet girişmaritbet
Turk Mall'dan Lefkoşa’da 150 milyon dolara AVM

Turk Mall'dan Lefkoşa’da 150 milyon dolara AVM

Turkmall, KKTC’de ismi açıklanmayan yerli bir yatırımcı grupla, Lefkoşa’da yapılacak AVM, 150 milyon dolara mal olacak.






Alışveriş merkezi geliştirme (AVM) ve yatırımında yaklaşık 20 yılı geride bırakan Turk Mall, bir taraftan Türkiye'de bir taraftan yurtdışında projelere odaklanırken KKTC'nin, ilk alışveriş merkezini de (AVM) yapmaya soyundu. KKTC'de ismi açıklanmayan yerli bir yatırımcı grupla, Lefkoşa'da yapılacak AVM, 150 milyon dolara mal olacak.

Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, yatırımın tam bir ‘barış projesi' olacağına dikkat çekerek, “Güney ve Kuzey'i bir araya getireceğiz. Çok titiz çalıştık, tapulara bile çok dikkat ettik” dedi. Projede yer alacak uluslararası markalarla ilgili olarak ise Eyüpoğlu, “Kimin getireceği henüz belli değil çünkü isim hakkını Güney'den biri tescil ettirmişse sıkıntı olabiliyor. Ama bu barış projesi olacak. Her şeyin çok güzel gelişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

6 ayda 10 proje

Yatırımcıların yaz rehavetinden çıktığını, parası olanların ‘ne yatırım yaparız' diye Turkmall'ün kapısını çaldığını anlatan Eyüpoğlu, “Son 6 ayda 10'un üzerinden yeni proje anlaşması yaptık. Yıl sonuna kadar 7-8 imza daha atacağız. Gelecek yıl 10 şantiyemiz olacak” dedi. Ekipçe hızlı çalışırken, yatırımcıların iştahının arttığına değinen Eyüpoğlu, piyasaların hızlanıp projelerin birbiri ardına geliştirildiğini, bunun AVM'lerdeki doluluk oranını yüzde 95'e taşıdığını söyledi.

Hayırlı cumada 2 proje

Eyüboğlu, “Geçen hafta Cuma günü Lefkoşa ve İstanbul Maltepe projelerinin imzasını attık. Bizim için ‘hayırlı bir Cuma oldu. Ayrıca Ataşehir'de de toplu konut projelerinin arasında içinde nikah salonunun da olduğu bir AVM projesi geliştiriyoruz” dedi. Eyüpoğlu diğer projeleri şöyle sıraladı: “2011'de Çin ve Gürcistan'da 2 büyük projenin açılışını yapacağız. Gürcistan'da 4 arazi daha aldık. Libya'da 2 inşaatımız var. Mısır'da bir proje için bir grupla sözleşme imzalayacağız. Yurtiçinde de hareketlilik var. Torunlar Grubu'yla Samsun'da AVM, Söke'de ise outlet projemiz bulunuyor.”

Afrika kapıları Turkmall'a açıldı

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi'den sonra en büyük 2'nci emirliği olan Resü'l-Hayme'yle işbirliği yaptıklarını söyleyen Levent Eyüboğlu, böylece Afrika'nın kapılarının Turkmall'a açıldığını açıkladı. Eyüboğlu, “2 milyar dolarlık yatırım portföyü olan emirlikle işbirliği yapıyoruz. En son bize Kongo'da yapacakları projenin tüm yetkisini verdiler. Afrika kıtasını da hedefliyoruz” dedi. Eyüpoğlu, hedeflerinin emeklik ya da sigorta fonları gibi yatırımları 10-15 yıl portföylerinde tutacak yatırımcıları Türkiye'ye çekmek olduğunu söyledi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz