maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin potansiyeli ve geleceği konuşuldu

Türkiye’nin potansiyeli ve geleceği konuşuldu

Dünyanın her yerinde AVM’leri olan yatırımcı temsilcileri “Neden Türkiye”yi seçtiklerini ve gelecekle ilgili düşüncelerini anlattılar

AVM Yatırımları Konferansı IV'ün Açılış Konuşmasını yapan AYD Kurucusu ve Başkanı Hakan KodalAYD'nin kuruluşunun III. yılını kutlarken IV.AVM Yatırımları Konferansı'nı düzenlendi.

Geçtiğimiz 3 yılda, tüm dünyadaki olumsuzluklara rağmen, AVM sektörü büyümesini sürdürdü. AVM Ciroları % 106, AVM sayısı % 41, AVM m2leri % 55, ziyaret sayıları % 55 arttı. Önümüzdeki dönem, Türk AVM ve markalarının son 3 yıla göre daha fazla büyüdüğü bir dönem olacak. Bu yüzden konferansımızın adına “POTANSİYEL TÜRKİYE” dedik, çünkü biliyoruz ki “Türkiye tüm yatırımcılar ve perakendeciler için büyük bir potansiyel oluşturuyor  dedi.       

Sabah oturumları YKB Baş EkonomistiDr. Cevdet Akçay ile başladı. Dr. Akçay 2012'de Türkiye ve Dünya Ekonomisi değerlendirmelerini ve önümüzdeki dönemde nelere dikkat edilmesi gerektiğini aktardı. Sonrasında uluslararası yatırımcıların tepe temsilcileri Glenn Aaronson, Joost Bomhoff ve Josip Kardun, Prof. Dr. Kerem Alkin Moderatörlüğünde  “Neden Türkiye?”de olduklarını anlattılar. 

Dünyanın ve Türkiyenin önde gelen Global perakendecileri Desigual (Zrinoslav Aladrovic), Foot Locker (Scotty Abbey), Mavi (Cüneyt Yavuz); Retail Platform (Ferhat Ferhangil) markalarının neden artık Türkiye'de olmaya karar verdiklerini ve Türk markalarının Dünyada bulundukları yeri karşılıklı tartışarak “Türkiye Zamanı” dediler.

AVM Yatırımları Konferansı IV'ün son panelinde Türkiye'nin bu güçlü potansiyelindeki en önemli unsurlardan birisi olan “Gelecek Nesil”, Kahve Dünyası (Dilara Altınkılıç), Torunlar GYO (Emre Torun), Zorlu Center (Emre Zorlu), KRC (Fatih Karaca), İstinye Park (Zeynep Yıldırım) AVM ve perakende temsilcileri olarak yer aldılar ve  bildiğimiz kimliklerin bu bilmediğimiz potansiyel güçleri, kendilerini anlattılar. 

Bu konferans için İstanbul'a özel olarak gelen son keynote konuşmacı ünlü futurist Magnus LindkvistBugüne kadar bildiğimiz herşey yanlış diyerek heyecan ve merakla dinlendi. 

Gün içinde uluslararası standlardaki mini golf parkurlarında yetkili eğitmenle Mini Golf şansını deneyenler arasında heyecanlı yarış sürdü. AYD'nin Mini Golf 2012 Kupası göz kamaştırdı.

Yorum Yaz