maritbet girişmaritbet
Yaz dekorasyonunda 2023 trendleri neler?

Yaz dekorasyonunda 2023 trendleri neler?

Yaz aylarının hâkim olduğu bu günlerde, insanların giyim ve sosyal yaşamlarında tercih ettikleri natürellik ve sadeliği artık evlerine de taşımaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda daha fazla gördüğümüz yoğun ve koyu renklerin hâkim olduğu dekor eşyalarının yerini; sadeliği ve şıklığı bir arda gösteren basit objelerle yansıtmaya odaklı ev tasarımlarını görmeye başladık.

İnsanlar yaz aylarında kendilerine bir kaçış olarak rahat ve huzurlu hissedebileceği tatil evleri ve yazlıklarına gitme eylemini, o hissiyatı sürdürmeye yönelik, evlerinde yaptıkları yenilikler sakin renkleri ve doğal yaşamdan bir parça olarak görülen yeşil tonlarına yer veriyorlar.

Sizlerde gözü yoran ev tasarımınızdan vereceğimiz öneriler ile kurtulabilir yaz esintilerini evinizin her köşesinde hissedebilirsiniz.

1. Öncelikle her zaman evinizin dekorasyonunda mümkün olduğunca minimalist ve ferahlığın ön planda olduğu eşyalar ile dizayn edin. 
2. Koyu renkli mobilyaların tercihine nazaran, beyaz ve beyazın renk tonlarını mobilyalarınızda tercih edebilirsiniz. Beyaz renkli mobilyalar, geçmişten günümüze modası geçmeyecek, şıklığı ve asilliğini yitirmeyecek mobilya renkleri diyebiliriz. 
3. Evinizde ilk dikkat etmeniz gereken şey duvar rengidir mümkün olduğunca açık ve ferah renkler kullanın.  Yaz havasını yansıtacak beyaz, açık mavi, bej evinizin duvarlarına çok yakışacaktır.
4. Bir evin olmazsa olmazı ve kendi zevkinizi yansıtan en önemli detaylar aksesuarlardır. Evinizde aksesuarlar için bu yaz öne çıkan tonlar genel olarak turuncu, sarı, mavi, kahverengi ve yeşil oluyor. Dekor konusunda yazla bütünleşecek dal, yaprak, deniz kabukları ve çiçek tasarımlarını tercih edilebilirsiniz. 
5. Gözü yoran desenleriyle ağır ve kalın halılar yerine ince, hafif, sadeliğin başrolde olduğu kilimler tercih edebilirsiniz.
6. Perdelerinizi hasır bambu veya sade tül olarak ortamı ferahlatacak şekilde kullanabilirsiniz. Bu şekilde daha geniş bir ortam yansıtacaktır.
7. Dekoratif süs eşyalarında, bej ve krem renklerinin hâkim olduğu vazolar, mumlar, çerçeveler çiçekler ve taş eşyalarla artık günümüzde çok fazla tercih edilen İskandinav ev konseptinin yansımalarını sizde evinize taşıyabilirsiniz.
8. Ev dekorasyonunuzda tercih ettiğiniz sade mobilyalarınızı destekleyecek soft renkli minderler ve yastıklarla ortama canlılık getirebilirsiniz.

Yaşam alanımızda kullandığımız renkler, dokular, malzemeler psikolojimiz üzerinde etkinlerdir. Yazın enerjisini her zaman hissedebilmek için evinizde hafifliğe önem verin. Yarattığınız ev dekorasyonu, zevkinizin ve tarzınızın yansımasıdır bunu en iyi ve rahatlatıcı şekilde yansıtmak sizin elinizde.

Evinizi kendi zevkinize göre düzenlemek çok keyifli bir iştir. Bugün yaz esintilerinin konu olduğu ev dekorasyonu hakkında verdiğimiz ipuçlarını sizlerle buluşturduk. Daha doğal ve kalabalıktan arındırılmış bir ev ortamı oluşturmak ve yaşam alanlarının enerjisini artırmak için bizi takip edin.

  • Etiketler:

Yorum Yaz