maritbet girişmaritbet
Alaçatı’da Rum mimarisi izlerini taşıyan Egeli esintisi!

Alaçatı’da Rum mimarisi izlerini taşıyan Egeli esintisi!

Gökçe Karaman ve Barış Özçetin, Veryeriler İnşaat tarafından Alaçatı’da geliştirilen projede yer alan İnci Enünlü’nün evini gezdi.

Alaçatı'nın kendine has dokusunda eski Rum mimarisinin izlerini taşıyan köyün içinde, Veryeriler İnşaat'ın son çalışmalarından biri. Doğa dostu 'evde, başarılı renk oyunlarına rastlamak mümkün. 

Şömine üzerindeki antika beyaz çerçeve ise, eski bir Rum evinden alınmış. İçerisinde bulunan anahtar ve kilitler, İspanya, İtalya ve Alaçatı eskicilerinden toplanmış. Bakır tabak ve sahanlar Hak-Art İstanbul'dan, duvarlardaki çini tablolar ise Kütahya Kubbealtı Atölyesi'nden seçilmiş. 

Küçük bir bahçesi ve yüksek duvarların ardında gizlenen ev, gerçek bir Egeli. Ahşap ve taş dokunun uyumu, Alaçatı'ya ait mekanların olmazsa olmazını oluşturuyor. Doğallığın mümkün olan en üst düzeyde tutulduğu evin yapımı dokuz ay sürmüş. İnce uzun pencereli evin kesme taş kullanılan 51 cm kalınlığındaki dış cephe duvarları her mevsim evdeki ısıyı koruyor. Yazın serin kışın sıcak olan evlerde, sıva ya da badana yenileme gibi uygulamalara ihtiyaç kalmıyor. Evin iç cephe duvarlarında grenli mat boya kullanılmış. Böylece doğal görünüm dışarıdan içeriye girince de devam edebilmiş. Bahçe kapısından uzun ve beyaz perdeleri aralayarak girdiğinizde yalın provans stilde dekore edilen ana oturma mekanı karşılıyor sizi. Burası Kapalıçarşı'dan alınan patchwork halılar ve kanepede kullanılan rengarenk yastıklarla hareketlenmiş. Aksesuarların seramik ve ahşap malzemelerden seçildiği evde, geleneksel figür ve motiflere bolca yer verilmiş. 

Kütahyalı Sıtkı Ustanın atölyesinden seçilen seramik kuş bibloları ve tabaklar, Tepe Home'dan alınmış olan büfede sergileniyor. Hemen yanındaki kaftanlar ve renkli narlar, ev sahibesi İnci Enünlü'nün kendi tasarımı. Sandık, bir eskici dükkanından alınıp ev sahibesi İnci Enünlü tarafından onarılmış. 

İkizler Mobilya'dan tercih edilen koyu ahşap sehpa, açık renk görünüme kontrast oluşturmuş. Yastıklar Alaçatı'daki Red Horse Red House, Mikasa ve Laura Ashley'den alınmış. Gri renkteki koltuk, usta Adem Sazak üretimi. Buradaki duvarda ev sahibinin Özbekistan seyahatinde Semerkand'dan aldığı, ipek kumaş üzerine işlenmiş Suzani örtü çerçevelenerek asılmış. Ahşap beyaz patineli tavan kirişleri doğal malzeme uyumunu vurguluyor. Evin içinde kullanılan tüm aydınlatmalar Şişhane'den seçilmiş. Yatak odaları tekstil ürünleriyle renklendirilmiş. Yataklar, Ikea, komodinler Tepe Home'dan seçilmiş. Bu romantik kombin, renkli Persan'dan alman perdelerle canlanıyor. 

L'unica'dan alınan kahverengi konforlu bahçe mobilyaları verandada, beyaz şezlonglar ise havuz başında yer alıyor. Bahçe düzenlemesi Çeşme Peyzaj, havuz ise Veryeriler İnşaat tarafından tasarlanıp uygulanmış."Yazın üç ayımızı geçirdiğimiz yazlık evimizde, İstanbul'daki evimizden farklı olarak bolca beyaz kullandık. Oğlumuz, kızımız ve bizim olmak üzere evdeki üç yatak odasını farklı bir canlı renkle kombinleyip, iç açıcı renklerle ferahlığı yakalamak istedik." 

Gökçe Karaman-Barış Özçetin/ALLDecor

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alaçatı’da Rum mimarisi izlerini taşıyan Egeli esintisi!
  • 28.06.2013 15:17

Alaçatı’da Rum mimarisi izlerini taşıyan Egeli esintisi!

Gökçe Karaman ve Barış Özçetin, Veryeriler İnşaat tarafından Alaçatı’da geliştir ...