maritbet girişmaritbet
Bu yaz bahçeniz Botanika’ya emanet!

Bu yaz bahçeniz Botanika’ya emanet!

Bu yazı yemyeşil bir bahçede birbirinden canlı çiçeklerle geçirmeye ne dersiniz? Botanika, Raco Expert Metal Tam Yarım Atar Fıskiye ile bahçenizin tüm su ihtiyacını karşılıyor, yeşil dostlara hayat katıyor

 

Bu yazı yemyeşil bir bahçede birbirinden canlı çiçeklerle geçirmeye ne dersiniz? Botanika, Raco Expert Metal Tam Yarım Atar Fıskiye ile bahçenizin tüm su ihtiyacını karşılıyor, yeşil dostlara hayat katıyor.

Tüm bitkilerin yüzde 90'ı sudan oluşur ve bu nedenle doğadaki hiçbir bitki susuz yaşamını sürdüremez. Bazı bitkiler, suya ulaşmak için çok farklı yöntemler geliştirir. Orkideler, tropik ağaçların üzerinde depo edilen yağmur sularından faydalanırken, kaktüs ve diğer sulu bitkiler suyu gövdelerinde depo ederler. Kır çiçekleri ise daha farklı bir şekilde suyu köklerinde depolar. Yaz sıcaklarının tüm doğayı etkilediği şu günlerde, bahçemizdeki bitki ve çiçekler için canlı tutmanın yolu, düzenli ve sağlıklı sulamaktan geçiyor. Hobi bahçeciliği alanında öncü Botanika, sunduğu Raco Expert Metal Tam Yarım Atar Fıskiye ile bahçemizdeki yeşil dostlarınızın ihtiyaç duydukları suya en doğru şekilde kavuşmalarını sağlıyor.
 
Bahçenizdeki bitkiler de ilgiye ihtiyaç duyar. Botanika, her zaman olduğu gibi bahçe ve bitki bakımında ihtiyaç duyduğunuz tüm ihtiyaçlarınıza cevap veriyor. Şehir hayatı, iş yoğunluğu ve yorgunluk derken bahçenizdeki bitkileri sulamak özellikle yaz sıcağında imkânsız hale gelebiliyor. Ancak Botanika bunları düşünerek, RACO Expert'in sunduğu RACO Metal Tam Yarım Atar Fıskiye'yi bahçe severlerle buluşturuyor. 90 dereceden 360 dereceye kadar ayarlanabilen başlığı ile suyu maksimum 12,5 metreye atabilen fıskiye, su sarfiyatını en aza indirerek maksimum 490 metre karelik alanı sulamanıza imkân tanıyor. Tamamen paslanmaz çelik ve pirinç karışımı olan gövdesiyle de uzun seneler boyu bahçenizin en büyük yardımcısı oluyor.
 
Uzmanından bahçeniz için birkaç sulama önerisi
Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı sulama ile ilgili olarak; “Su olmadan bitkiler solar ve ölür. Ancak çok fazla su da bitkiler için iyi değildir. Eğer kara çiçekleri su dolu bir ortama batırılırlarsa kısa sürede oksijen yetersizliğinden çürüyeceklerdir” diyor. Şamcı ayrıca doğasever herkesin bahçelerini sularken şu noktalara da ayrıca önem vermelerinin altını çiziyor:

Bitkileri ideal bir şekilde sulamak sağlıklı bir diyet uygulamak gibidir. Sulamanın ölçülü olması gerekmektedir. Bitkilerinizi oksijensiz bırakmadan ölçülü sulama yapmanız gerekir.
Sulama işini sabah serinliğinde yapmak gerekir. Sıcak havada sulamak bitkiye zarar verecektir.
Hastalıklı olduğundan şüphelenilen bitkiyi gece asla sulamayın. Sularsanız su yapraklarda kalacak ve mantar hastalıklarına zemin hazırlayacaktır. Böyle bir durumda hastalık bitkinin diğer kısımlarına (kök, çiçek, tomurcuk) yayılır. Şüpheli görülen bitkileri sabah saatlerinde sulamak en iyi olacaktır. Böylelikle güneş hızla suyu yaprakta kurutacak ve herhangi bir hastalığın oluşması önlenecektir.
 
Bahçeler için toprağı yeterince sulamak önemlidir. Bunun için hava şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Sıcak havalarda daha fazla su, soğuk havalarda daha az su.
Olgun bitkiler, genç bitkilere oranla geniş kök sistemleri ile daha nadir ancak bol sulanmalıdır.
Bahçenize eşit bir sulama oluşturmak için birden fazla su fıskiyesi kullanabilirsiniz.


Botanika iletişim bilgileri

Web: www.botanika.com.tr

  • Etiketler:

Yorum Yaz