maritbet girişmaritbet
DEKORASYON İÇİN İP UÇLARI

DEKORASYON İÇİN İP UÇLARI

Yaşam alanınızın dekorasyonunda değişiklik yapmak yararlı olabilir.

Günlük yaşamın büyük bölümünü geçirdiğiniz ana mekanı dekore etmeye başlamadan önce bazı soruların cevabını vermeli ve buna göre gerekli düzenlemeleri yapmalısınız.

- Odanızı kim kullanıyor? Sadece siz mi, yoksa ailenizle birlikte mi kullanıyorsunuz?


- Odanızı nasıl kullanıyorsunuz? Sakinleşebileceğ iniz bir oda mı istiyorsunuz? Yoksa rahat ve konforlu bir oda mı? Belki de multi fonksiyonel bir oda?


- Evinizin tarzı nasıl? Modern mi, klasik mi? Kafanızdaki stil sizin için uygun mu? Hangi stillerden hoşlanıyorsunuz? İlk önce oturma odanızda nelerin olması gerektiğini iyice düşünün. Örneğin kaç tane koltuk ve kanepeye ihtiyacınız olacak? Bir orta sehpaya gerçekten ihtiyacınız var mı? Yoksa sadece yan sehpalar ihtiyacınızı karşılayabilir mi???

NELER YAPMALISINIZ?
 

Mobilya Odanızın dağınık görünmesinden hoşlanmı yorsanız sadece ihtiyacınız olan mobilyaları edinmeye özen gösterin.

Önce elinizde var olan mobilyaların bir listesini çıkarın. Bu listeye göre fazlalıklardan kurtulabilir ya da ihtiyacınız varsa yeni parçalar satın alabilirsiniz. Var olan mobilyalarınızı revize ederek onları da kullanabilirsiniz. Mobilyaların ölçüsü, şekilleri ve odanızın planını çıkararak doğru yerleşimi yaptığınızdan emin olun. Otururken manzarayı ya da dışarıyı izlemek sizin için önemli ise mobilyaların yerleşimine özellikle dikkat etmelisiniz.

Pencere önlerine berjer yerleştirin. Bu alana kanepe koyarak manzara ve ışığı bölmeyin. ??İlgiyi bir noktaya çekin! ?Genellikle oturma odalarındaki en çok dikkat çeken köşelerden biri televizyon ünitesinin olduğu alandır. Çok da estetik olmayan bu köşeyi çeşitli fotoğraflar ve aksesuarlarla ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

İlgiyi bu alandan uzaklaştırmak istiyorsanız başka bir duvara asacağınız çarpıcı bir tablo ya da etkili bir duvar kağıdı ile bunu başarabilirsiniz. ??Depolamaya dikkat edin! ?Eğer favori eşyalarınızın hep yanınızda olmasını istiyorsanız depolama sizin için önemli bir nokta. Tozlanmalara karşı bu eşyaları kapalı kutularda saklayın. Açık raf ünitelerinden kaçınmaya çalışın.

Eğer eşyalarınızı sergilemekten hoşlanıyorsanız cam kapaklı raf üniteleri de tercih edebilirsiniz. Oturma odanızda farklı depolama seçeneklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin kapı ve pencere pervazlarını, bunların üst ve alt kısımlarını değerlendirebilir, çift işlevli mobilyalar kullanabilirsiniz. Depolama üniteli sehpa ve puşardan yararlanabilirsiniz. İşlevsel televizyon üniteleri de ektra alan yaratmak açısından idealdir. Depolama elemanlarının sıkıcı olduğunu düşünüyorsanız renklerine göre kategorize ederek ilgi çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Eşyalarınızı yerleştirirken kullanım sıklıklarını göz önünde bulundurun. En çok kullandıklarınızı ulaşılması kolay yerlere yerleştirin.

Evim Dergisi
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 VOQ, İtalyan dekorasyon anlayışını banyolara taşıyor
  • 06.03.2023 12:03

VOQ, İtalyan dekorasyon anlayışını banyolara taşıyor

Çok kültürlü yaşam tarzı, dekorasyon dünyasının trendlerine yön veriyor. Global ...

Küresel ev dekorasyon pazarı 900 milyar doları zorlayacak!
  • 28.05.2022 17:37

Küresel ev dekorasyon pazarı 900 milyar doları zorlayacak!

Evde geçirilen sürenin artmasıyla yükselişe geçen dekorasyon sektörü, yapı ürünl ...

Dekorunuzu farklı konsollar kullanarak tamamlayın!
  • 03.03.2022 17:02

Dekorunuzu farklı konsollar kullanarak tamamlayın!

Salonunuzun dekorasyonunu konsol ile tamamlamak istiyorsanız işte sizler için de ...

Şık bir ev için halı modeli büyük önem taşıyor
  • 18.02.2022 15:32

Şık bir ev için halı modeli büyük önem taşıyor

Ev dekorasyonlarının vazgeçilmez olan halılar, mutfaktan salona, holden çocuk od ...

Evde dekorunuzu güzelleştiren en kolay öneriler!
  • 18.02.2022 11:53

Evde dekorunuzu güzelleştiren en kolay öneriler!

Basit değişiklikler ve eklemeler ile evinizin dekorunu ufak dokunuşlar yapabilir ...

Sıradışı kırlent tasarımları!
  • 12.02.2022 14:03

Sıradışı kırlent tasarımları!

Kırlent kullanımı ile evinizin dekorunda çok farklı bir algı geliştirebilirsiniz ...