maritbet girişmaritbet
Doğalı koruma trendi iç mekan tasarımlarına yansıdı!

Doğalı koruma trendi iç mekan tasarımlarına yansıdı!

Son zamanlarda gelişen doğalı koruma trendi yeni tasarımlara da yansıdı. Yer kalmadıkça bahçelere, ağaçlık bölgelere sıçrayan yaşam alanları tasarlanırken, var olan ağaçlar korunarak ve tasarımlar içinde aktif bir şekilde kullanılarak, kullanıcılara kapalı alanda bahçe içindeymiş hissi veren yeni iç mekanlar ortaya çıktı

Ağaç Ev

Son zamanlarda gelişen doğalı koruma trendi yeni tasarımlara da yansıdı.  Yer kalmadıkça bahçelere, ağaçlık bölgelere sıçrayan yaşam alanları tasarlanırken,  var olan ağaçlar korunarak ve tasarımlar içinde aktif bir şekilde kullanılarak, kullanıcılara kapalı alanda bahçe içindeymiş hissi veren yeni iç mekanlar ortaya çıktı. Bunlardan biri, hepsi gibi ilginç bir hikayesi olan “Garden Tree” yani bahçe ağacı adlı yaşam alanı tasarımı.
 
 
35 senelik evebeynlerinden kalmış olan evi genişletmek isteyen çiftin, bahçeyi kullanmaktan başka çareleri yoktu.  Projeyi alan Japon ofis, bahçeyi görmeden önce çeşitli tasarımlar düşünmüştü ama bahçeyi ve bahçede senelerdir duran aile tarafından bakılarak büyütülmüş ağaçları görünce, onları kesmeme kararı alarak en baştan bir tasarım fikri geliştirdiler.
 
 
Bahçede olan olan azelkova ve camphor ağaçlarını çeşitli teknolojiler kullanarak oldukları doğal halleriyle inşaat içinde kullanmaya uygun hale getirdiler ve ek tasarımın ana taşıyıcı kolonları olarak düşünürek  tasarıma dahil ettiler.
 
 
İnançlarına göre ağaçların kesilmesinin kötü güçleri çekeceğini düşünen çift de, bu güzel tasarımı iç rahatlığıyla benimsedi.
 
Fotoğraflar ve proje;  Hironoka Ogawa& Associates' e aittir.
 
Kaynak:  ArchDaily. 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğalı koruma trendi iç mekan tasarımlarına yansıdı!
  • 25.03.2013 13:36

Doğalı koruma trendi iç mekan tasarımlarına yansıdı!

Son zamanlarda gelişen doğalı koruma trendi yeni tasarımlara da yansıdı. Yer ka ...