maritbet girişmaritbet
Evler modaya ayak uydurdu

Evler modaya ayak uydurdu

Birçok önemli marka hatrı sayılır bedeller karşılığında ünlü tasarımcılarla çalışıyorlar

Üzerinde oturarak iş yorgunluğunu artığımız kanepeler, masa, sandalye, mutfak ve banyo aksesuvarları, hatta karoların şekil ve desenleri... Bütün bunlar ev konforunun ayrılmaz parçaları. Yeni arayışlar, özgün olma kaygısı ile konfor özlemi birleşince şirketler, daha önce hiç olmadığı kadar tasarıma önem vermeye başladı.
Dünyaca ünlü tasarımcılar ile hatırı sayılır bedeller karşılığında işbirliği yapan markalar, artık Bahar Korçan, Atıl Kutoğlu, Ece Sükan gibi modacılara da tasarım yaptırıyorlar.

Uyku saatlerini de katarsak çoğunlukla günün yarısını geçirdiğimiz evimizde, ne kadar kullanışlı ve rahat eşyalar olursa yaşam kalitesinin o bu kadar yükseleceği açık. Yapılan araştırmalar, odaların düzeni, aynanın açısı, duvarların ve yerlerin rengi gibi hemen her detayın insanın ruh halini etkilediğini gösteriyor. Düzenlenmesi kadar, eşyaların kendileri de bu noktada çok önemli. Üzerinde oturarak iş yorgunluğunu attığımız kanepeler, masa, sandalye, mutfak ve banyo aksesuvarları, hatta karoların şekil ve desenleri... Bütün bunlar bir konutu 'bizim evimiz' yapan unsurlar...
Şirketler de bunun farkına varmış olmalılar ki son yıllarda tasarıma büyük önem veriyorlar. Yenilikçi markaların üretim maliyetlerinde tasarım artık en önemli kalemlerden birini oluşturuyor.
Ünlü modacılardan tasarım hizmeti alanlar kadar, dünyaca ünlü tasarımcılarla hatırı sayılır bedeller karşılığında işbirliği yapanlar da var.
Bu işbirliklerine örnek olacak pek çok anlaşma söz konusu.

Kutoğlu Doğtaş'a tasarlıyor

Doğtaş, modanın ve iç mimarinin yaratıcı isimleri Atıl Kutoğlu, Ece Sükan ve Federico Delrosso ile çalışırken Lazzoni Mobilya, tasarım ekibine, İtalya'nın ünlü tasarımcılarından Giuseppe Nicoletti ve Andrea Rosati'nin ardından, uluslararası üne sahip Amerikalı tasarımcı Jennifer Post'u da dahil etti. Eczacıbaşı VitrA, Defne Koz ile çalışırken Seranit de modacı Bahar Korçan ile işbirliği yapıyor.
Model, moda editörü ve stilist Ece Sükan, Doğtaş için tasarladığı mobilyaları anlatırken "Aslında ben birçok şeyi hayal etmeyi, tasarlamayı ve yaratıcılığımı kullanmayı seviyorum.
Bunun içine her şey girebiliyor. Bu bir evin köşesi, bir dergi sayfası olabiliyor, mobilya da bunun içine girebiliyor.
Mobilya üzerinde çalışmak ilk defa yaşadığım bir deneyim oldu. Bu benim için hem heyecanlı hem de maceralı bir yolculuktu" diyor.

Seramikler Bahar Korçan'dan

Seranit de Modacı Bahar Korçan'la çalışıyor. 2011 yılı için dijital bir üretim tekniği kullanarak NeoSera adı altında beş yeni ürün hazırlayan Seranit, Troya, Nares, Storm, Luna ve Terra'da gerçek doğal taş etkisinin, üç boyutlu görünümünü sunuyor.
Duravit ise banyoda "İşte sihir" sloganıyla lanse ettiği yeni banyo serilerinde Viyanalı tasarım grubu EOOS, Fransız tasarım dehası Philippe Starck, Alman-Rus mimar tasarımcı Sergei Tchoban ve İtalyan tasanmcı Matteo Thun gibi dünyaca ünlü tasarımcılarla işbirliği yapıyor.
Kale Banyo Mobilyaları ve Kale Mutfak Mobilyalan, Hani Koskinen, Adolf Babel ve Isao Hosoe gibi dünyaca ünlü tasarımcıların geliştirdiği ürünleri müşterilerinin beğenisine sunuyor.
Kütahya Seramik aynı şekilde tasarımcı Yiğit Özer'in imzasını taşıyan koleksiyonlar sunuyor.
Kale Banyo için özgün ürünler düşünen dünyaca ünlü tasarımcı Harri Koskinen, tasarımcıları doğru çözümler bulan profesyonel kişiler olarak tanımlarken tasarımında maliyet değil gereksinim olduğunun altını çiziyor.

Defne Kozdan karoya yeni bir tarz

Eczacıbaşı VitrA, birkaç yıldır endüstriyel tasarımın dünyaca ünlü isimlerinden Ross Lovegrove ile çalışıyor. Yine VitrA, yakın geçmişte, dünyaca ünlü tasarımcılarımızdan Defne Koz'a karo seramik koleksiyonu 4D'yi hazırlattı. Koz, modern yaşamın 3 boyutlu dünyasından ilham alarak, karoya yeni bir tarz kazandırdı. Flu dokuların, renklerin ve geometrik şekillerin hâkim olduğu koleksiyon, özgün malzemesi ve üretim tekniğiyle farklılaşıyor.
VitrA 4D Defne Koz, uygulandığı yüzeye hareket katıyor, derinlik etkisi yaratıyor.
Koleksiyondaki 3 serinin desen ve tema çeşitliliği, sınırsız kombinasyon özgürlüğü sunuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz