maritbet girişmaritbet
Güzel bir mutfak için...

Güzel bir mutfak için...

Kapalı kapılar ardına saklanan mutfaklar eskilerde kaldı. Artık mutfak, evin en çok vakit geçirilen; aileyi ve dostları bir araya getiren en keyifli mekanı!



- Tezgah üstü ve altı dolaplar mutfağın tüm saklama ihtiyacına cevap verecektir. Ama tasarımın etkisini güçlendirmek istiyorsanız açık raf üniteleri de kullanabilirsiniz.

- Dilerseniz alt ve üst dolaplar arasında zıtlıklar yaratabilirsiniz. Dolapları işlevlerine göre renklendirmeyi deneyin. Örneğin; pişirme gereçlerinin saklandığı bölümde yeşil, hazırlama bölümünde ise mavi kullanarak hem pratik hem de eğlenceli bir mutfak oluşturabilirsiniz.

- Fırın, ocak gibi çocuklarınız için tehlike yaratabilecek üniteleri satın alırken duvara monte edilen veya dolap içinde yer alan modelleri tercih edin.

- Kimyasal ürünlerin, bıçak ve diğer tehlikeli malzemelerin bulunduğu çekmecelerin veya dolapların çocuk kilidi taşımasına dikkat edin. Mutfakta daima bir yangın söndürücü ve yangın örtücü battaniye bulundurun.

- Mutfak dolaplarının ve tezgahın yüksekliğinin mutfağı devamlı kullanacak kişinin boyuna göre planlanması gerektiğini unutmayın.

- Çoğu elektrikli ev aletinin görünümü gösterişsizdir ve bir dolap kapağı ardına gizlenmesi gerekebilir. Böyle durumlar için sürgülü dolapları tercih edebilirsiniz.
 


Kaynak: Marie Claire
Hazırlayan: Yasemin Çırçır, Fotoğraf: Angela Buckland

  • Etiketler:

Yorum Yaz