maritbet girişmaritbet
İtalyan markası Tonon’un yeni tasarımları Koleksiyon’da yer aldı

İtalyan markası Tonon’un yeni tasarımları Koleksiyon’da yer aldı

1926’da kurulan ve ‘oturma ünitesi’ denildiğinde ilk akla gelen İtalyan markalarından olan Tonon’un yeni sandalye tasarımları Koleksiyon mağazalarında

20'li yılların iş disipliniyle tasarım serüvenine atılmış olan İtalyan markası Tonon sandalye ve koltuk tasarımlarıyla kısa zamanda adını duyurdu. Marka 50'li yıllardaki endüstrileşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte yeni malzemelerle tanıştı. Tonon, endüstriyel mantıkla zanaatkar kalbi birleştirdi. Bu kombinasyonla ortaya çıkan tasarımlar bir masa etrafında dizildiğinde konforlu ve sağlıklı olduğu kadar romantikten klasiğe uzanan dekorasyon çizgilerine de uyum sağlıyor. 

Jonathan 30

Paola Nava tarafından tasarlanan Jonathan 30, aslında 30 yıl önce tasarlanan Jonathan'ın yenilenmiş bir versiyonu. Oturma ünitesini için tasarlanan iki ped sandalyenin gövde kısmını oluşturuyor. Farklı renk alternatifleri bulunan gövde parçaları pres dökümle sabitleniyor. Jonathon 30'un organik formu ve sırtı kavrayan kusursuz tasarımı hafifçe esneyebilen yapısıyla sağlıklı bir oturuş sağlarken 12 farklı renk alternatifiyle sunuluyor. Jonathon 30'un ahşap ayakları ceviz ya da meşe olarak tercih edilebiliyor. 

Up-Chair

Martin Ballendat tarafından tasarlanan Up-Chair organik formu ve özellikle de malzemesiyle son derece inovatif bir tasarım olarak dikkat çekiyor. ‘Freeform Advanced' olarak adlandırılan malzemesi sandalyenin kullanımındaki esnekliğini sağlarken tasarımın bu denli hafif olmasının da en önemli sebeplerinden sayılabilir. Gövdede 12 ayrı renkte üretilebilen Up Chair 6 farklı ayak seçeneğiyle bar sandalyesi olarak da tasarlanabiliyor. 

Strucure

Polonyalı tasarımcı Mac Stopa tarafından poliüretan malzeme kullanılarak tek parça olarak tasarlanan Structure kabuk formunu andırıyor. Elmas desenlerini hatırlatan dış yüzeyi üç boyutlu tasarımıyla dikkat çekici bir görünüm sağlıyor. Kabuğun iç yüzeyi ise sırtı destekliyor ve sağlıklı bir oturuş sunuyor. Structure'ın 11 farklı kabuk rengiyle kombinleyeceğiniz ayak alternatiflerinde ise krom, mat çelik ve masif ahşap seçenekleri bulunuyor. 

Bunlar ve daha fazla Tonon tasarımı için Koleksiyon mağazalarına uğramalı ve yeni sandalye tasarımlarına mutlaka göz atmalısınız. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İtalyan markası Tonon’un yeni tasarımları Koleksiyon’da yer aldı
  • 01.07.2014 14:10

İtalyan markası Tonon’un yeni tasarımları Koleksiyon’da yer aldı

1926’da kurulan ve ‘oturma ünitesi’ denildiğinde ilk akla gelen İtalyan markalar ...