maritbet girişmaritbet
Mobilyacı ihracatta yüzde 20, iç pazarda yüzde 8 büyüme bekliyor

Mobilyacı ihracatta yüzde 20, iç pazarda yüzde 8 büyüme bekliyor

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), ihracatın 2010 yılında yeniden ivme kazandığını


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), ihracatın 2010 yılında yeniden ivme kazandığını açıkladı.

Derneğin verilerine göre yıl sonunda ihracatta yüzde 20 artışla 1,4 milyar doların yakalanması beklenirken, iç pazar hacminin yüzde 8'lik artışla 8 milyar doları bulması öngörülüyor. 2011 için hedefler ise ihracatta yüzde 20, iç pazarda yüzde 10 büyüme olarak belirlendi.
İhracatın ithalatın iki katına çıktığı mobilya sektörü halen 170 ülkeye muhtelif beğeni ve ihtiyaçlara hitap eden ürünler satıyor. Sektörün ihracattaki iddiasını güçlendiren unsurların başında teknolojiye, tasarıma yapılan yatırımlar ve artan üretim kapasitesi geliyor. Çevre ülkelerde birbiri ardına açılan konsept mağazalar da yurtdışı yaygınlaşmayı kuvvetlendiriyor.

2009 yılında küresel ekonomik kriz nedeniyle büyümesi duraklayan mobilya sektörü, vergi indirimleri sayesinde iç pazar hacmini korumuştu. 2010 itibari ile Ortadoğu ve Afrika'da yeni pazarlara açılıp hedeflerini büyüttü.
Derneğin verileri, perakende fiyatları ile iç pazar hacminin yüzde 8 artışla 8 milyar dolara dayandığına işaret ediyor. Öte yandan ihracatta 2010 yıl sonu itibariyle yüzde 20 artış olacağı ve 1,4 milyar barajının aşılacağı tahmin ediliyor. 2011'de ihracatın bir kez daha yüzde 20 artması, iç pazarda yerli üreticinin hakimiyetinin sürmesi ile birlikte yüzde 10 büyüme olması bekleniyor.

Uluslararası pazarlarda kalitesiyle tanınır duruma gelen Türk mobilya ürünleri, fiyat / kalite dengesiyle rekabet gücünü artırıyor.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz