maritbet girişmaritbet
Ofisinizi evinize taşırken dikkat edeceğiniz 10 kural!

Ofisinizi evinize taşırken dikkat edeceğiniz 10 kural!

Yeni dönemin trend çalışma yöntemlerinden birisi de home office yöntemi... Bu çalışma yöntemine geçerken mecburen ofisteki eşyaları, ruhunuzu oraya yansıttığınız eşyaları ve sizi anlatan küçücük dekoratif unsurları da taşımanız gerekiyor

Yeni dönemin trend çalışma yöntemlerinden birisi de  home office yöntemi... Bu çalışma yöntemine geçerken mecburen ofisteki eşyaları, ruhunuzu oraya yansıttığınız eşyaları ve sizi anlatan küçücük dekoratif unsurları da taşımanız gerekiyor. Bu konuda dekorasyon dergisi Instyle, dikkat edilmesi gereken 10 noktayı bir araya getirdi.

1 İlham panosu oluşturun
Masanızın tam karşısındaki duvara kişisel notlarınızı, beğendiğiniz fotoğraf ve posterleri asacağınız ahşap ya da mantar bir pano asın. Bu, odanızı yaşayan bir mekana dönüştürürken çalışmalarınız için de ilham kaynağınız olabilir. 
2-Masa lambası kullanın
Hem mekanın hem de masanızın üzerinin aydınlık olması gözlerinizi yormadan, rahatça çalışabilmeniz açısından çok önemli. Çalışma masanızı tamamlayacak dekoratif, ahşap bir lamba seçerek kendinize sıcak ve sağlıklı bir ofis ortamı sağlamış olursunuz.
3-Doğru çalışma masası seçin
Çalışma mekanınızın baş rolü masanıza aittir. Dekorasyonu tamamlayan masanız şık göründüğü kadar kullanışlı da olmalı. Üzerinde rahatça çalışabilmeniz için geniş bir alana ve bolca çekmeceye sahip olan bir modeli tercih edin.
4-Masanızın konumuna dikkat edin 
Çalışma masanızı sadece lambalarla değil doğal kaynaklarla aydınlatmaya da özen gösterin. Evinizin güneş ışığı alan bir odasını çalışma mekanı olarak değerlendirdikten sonra masanız için pencerenin önünde geniş bir yer ayırın. Böylece gün içerisinde rahatlıkla çalışabilirsiniz. Ayrıca manzaraya karşı çalışmak motivasyonunuzu artırır.  
5-Aksesuarlarla renk katın
Masanızın üzerinde mekana enerji verecek esprili aksesuarlara yer vererek çalışma odanızı ofis ciddiyetinden biraz uzaklaştırabilirsiniz. Eğlenceli bir ortamda çalışmak, işten keyif almanıza yardımcı olur. Ancak, masanızı hareketlendiren bu aksesuarların dikkatinizi dağıtmayacak tarzda olmalarına da dikkat edin.
6-İnce dokulu bir kilim serin
Odanızda geniş bir halı kullanmak yerine, renkli, ufak bir kilimle mekana salonunuzun sıcaklığını taşıyın. Özellikle çalışma odanızın ahşap bir yer kaplaması varsa bunu açıkta bırakan pratik ve kullanışlı bir kilim daha samimi bir ortam yaratmanızı sağlar. İsterseniz desenli isterseniz canlı renkte, düz bir model tercih edebilirsiniz.
7-Şık bir depolama ünitesine yer verin
Çalışma masanızın çekmeceleri ofis malzemelerinizin, kitaplarınızın ve dosyalarınızın tamamını depolayabilmeniz için yeterli olmayabilir. Bu yüzden çalışma odanızda kullanışlı ve pratik bir depolama ünitesi için uygun bir köşe açın.  Renkli ve modern bir tasarımla amaca yönelik şık bir tercih yapmış olacaksınız.
8-Dağınıklığa son verin
Masanızın derli toplu olması ve size yeterli bir çalışma alanı sunması için dekoratif kutulardan yararlanın. İçerisine kırtasiye malzemelerinizi koyacağınız küçük çekmeceli, ahşap modeller işinizi çok kolaylaştıracaklar. Masanızın üzerinin dağılmasına engel olacak bu kutular arasında özellikle kitap şeklindeki tasarımlar çalışma odanıza çok yakışacaklar.
9-Duvarlarınızı enerjik renklere boyayın
Çalışma odanızın duvarları için beyaz yerine krem tonlarını veya pastel renkleri tercih edin. Açık sarı, mavi gibi renklerle stresli, ciddi bir ortamdan uzaklaşarak daha keyifli ve sıcak bir mekan yaratabilirsiniz. Seçtiğiniz bu tonlar mekandaki ahşap mobilyalar ile de uyum sağlayacak.  
10-Koltuğunuzun rahatlığına önem verin
Saatlerce masa başında oturma ihtimalinizi hesaba katarak çalışma odanızda konforlu ve ergonomik bir koltuğa yer vermeyi ihmal etmeyin. Çalışırken sizi rahatsız etmeyecek, renkli ve dekoratif bir model hem mekana espri katacak hem de performansınızı artıracak.
 
Instyle

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ofisinizi evinize taşırken dikkat edeceğiniz 10 kural!
  • 30.10.2012 16:40

Ofisinizi evinize taşırken dikkat edeceğiniz 10 kural!

Yeni dönemin trend çalışma yöntemlerinden birisi de home office yöntemi... Bu ç ...