Öncesi/sonrası ile 3 farklı mutfak dekorasyonu!
Küçük ve kalabalık mutfakları daha geniş ve kullanışlı hale getirmek için 3 farklı dekorasyon önerimiz…
Bugün Önce & Sonra sayfamızı mutfaklara ayırdık; özellikle de yetersiz depolama alanlarına ve tezgahlara sahip oldukları için tıkış tıkış görünen, ne kadar temizlenirse temizlenmiş pis izlenimi bırakan eski mutfaklara. Büyüklü küçüklü yedi farklı tadilat örneğini taşıdığımız bu sayfamız, bakarsınız için mutfak tadilatı planlarınız için de ilham verici olur.
Mutfak tadilatı yaptırmak için onlarca neden var! Yıpranan mutfaklar bu konuda listenin başını çekse de yetersiz dolaplar ve tezgahlar da en önemli tadilat nedenleri arasında yerlerini alıyor. Kaldı ki, demode olduğu için ya da yalnızca tipini beğenmediğimiz için bile mutfak tadilatına girişebiliriz, ne doğal hakkımız! Çünkü günün anlamlı bir süresini bu alanda, hem de çalışarak geçiriyoruz, değil mi? Hazırlığından bitişine yemek yapmak ne kadar uzun sürüyor bilirsiniz. Üstelik çoğumuz yemeklerimizi de mutfakta yiyoruz. Eskinden yalnızca aile yemekleri için kullanılan, misafirlerin ağırlanmadığı mutfaklar dahi geride kaldı. Bazı lüks villaların dekorasyonlarına baktığımızda, davetliler için olan kocaman, belki on iki kişilik yemek masalarının dahi mutfağa konulduğunu görebiliyoruz. Yani mutfaklarımızı artık yalnızca yemek hazırlamak için değil, zaman zaman misafir ağırlamak için dahi kullanılıyor.
1) Önce: Dağınık ve kasvetli bir mutfak
Bu dağınık ve kasvetli mutfak kocaman bir konağa ait; inanılmaz ama gerçek! Zamanının iyi bir tasarımı olmakla birlikte, günümüzde biraz demode ve bir hayli de yetersiz kalmış bir mutfak görüyoruz. Dekoratif olmamalarına rağmen birçok eşya dolapların tepesinde sergi durumunda, tezgâhın üstü dağınık. Kısacası hiç de konağa yakışır bir yanı yok… Bakalım nasıl bir değişim geçirmiş.
Sonra: Pırıl pırıl ve konağa yakışır bir mutfak
Tadilat sonrasında mutfak pırıl pırıl olmuş! Üstelik U şeklindeki yeni mutfakta alan çok daha iyi kullanılmış ve dolap/tezgâh sayısı artırılmış.
2) Önce: Çalışma tezgâhı olmayan bir mutfak!
Fotoğrafta yetmişli yıllardan kalma bir mutfak görüyoruz. Ancak bu mutfağını esas problemi dolapların demode olması değil, mutfak düzeninin ve aydınlatmanın yanlış ve yetersiz olması. Mekânda geniş bir pencere olmasına rağmen ortam kasvetli çünkü genel aydınlatma tek odaktan yapılmış ve bu da koyu gölgelere neden olmuş. Tezgâh aydınlatmasının olduğu tezgâh yetersiz depolama alanlarından dolayı komple dolu, dolayısıyla bu alanda çalışmak mümkün değil. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi aletler tezgâh altında olmadığı için yüzeyler bölük pörçük görünüyor ve bu da alanın olduğundan küçük görünmesine neden oluyor. Ayrıca, ocağın köşedeki konumu da çok kötü.
Sonra: Stil bütünlüğüne sahip, ferah ve yeterli bir mutfak
Tadilattan sonra, mutfak alanı tamamen aynı olmasına rağmen çok daha geniş görünüyor. Bunun nedeni mutfak giriş kapısının genişletilerek mutfağın açık planlı bir hale getirilmesi. Ayrıca, beyaz renkli mutfak dolapları sayesinde pencereden gelen ışığın yansıyor ve bu da ortamın daha ferah görünmesine sağlıyor.
3) Önce: Karman çorman bir mutfak
Hiçbir mutfak dolabının birbirini tutmadığı, sanki farklı zamanlarda farklı parçaların oradan buradan toplanmasıyla oluşturulmuş gibi görünen, darmadağın bir mutfak ile karşı karşıyayız. Yetersiz depolama nedeniyle tüm eşyalar tezgâh üstünde… Üstelik o kadar kötü bir yerleşim planı var ki, pencereden gelen doğal gün ışığına rağmen karanlık ve kasvetli olmayı başarmış.
Sonra: Az değişim, dev fark!
Yalnızca yedi metrekarelik bir mutfak için oldukça iç açıcı ve düzenli bir çözüm sağlanmış, değil mi? Açık renk tonlarındaki duvar zemini hem mekânı olduğundan daha geniş gösteriyor, hem de mutfak dolapları ile uyum sağlıyor. Üstelik dikkat ederseniz, fotoğrafın sol yanındaki dolap değiştirilmemiş bile… İşte gerçek bir değişim!
Eğer siz de mutfağınızı tadilat ettirmeyi düşünüyorsanız, homify sayfalarında portföylerini sergileyen mutfak planlayıcılarıyla direkt irtibat kurabilirsiniz.
Yorum Yaz