maritbet girişmaritbet
Serap Pollard'ın Ağacı!

Serap Pollard'ın Ağacı!

Serap Pollard yaptığı olimpiyat ağacı ile birçok ülkede adından söz ettirdi.

2000 yılında Londra'ya taşınan ve İngiltere'nin dünyaca ünlü London College of Fashion ve Central St. Martins College' de eğitimine devam eden Pollard, University of the Arts London'da Tekstil bölümünde Master eğitine devam eden temeli güçlü tasarımcılar arasında yer alıyor. Bu süre içerisinde Londra'da 10 yıl sektörün önde gelen firmalarıyla çalışan sanatçı, çalıştığı firmalar adına uluslararası fuarlara katılıp kolleksiyonlarını sergileme imkanı da buluyor.

Son dönemde 2012 Londra Olimpiyatları çerçevesinde 6 kişilik ekiple birlikte yaptığı “Under the Baobab” adlı çalışması sayesinde adından sıkça söz ettiren Pollard, Londra'da tasarım yaşantısına devam ediyor. Londro Olimpiyatları için dünyanın farklı ülkelerinden modacılarla çalışarak, geleneksel Türk Kumaşları kullanarak hazırladıkları renkli dev Olimpiyat Ağacı dikkat çekiyor.

Yaptıkları çalışmayla alakalı olarak bir gazeteye vermiş olduğu detaylarda Pollard; Baobab Afrika ve Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen boyu 18 m'yi, gövde çevresi 30 m'yi, çapı 9 m'yi bulabilen ve gittikçe daha çok tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmakta olan devasa bir ağaç türü olarak biliniyor. “Obje ağaç ve kumaş olan böyle bir proje beni çok heyecanlandırdı. Türk tarihine bakıldığında muhteşem Osmanlı İmparatorluğu'nun simgesi de ağaç idi. Geleneksel Türk kumaşlarının kullanıldığı bu proje, Türk tarihini günümüz modern zamanına taşıdı. Londra gibi milyonlarca turistin ziyaret edeceği bir şehirde böylesi olağanüstü bir sanat eserinin parçası olmak benim için son derece gurur verici oldu. Eminim ki bütün Türkiye kökenliler bu gururu hissedecek” diyor.

Londra'da tasarım hayatına devam eden ve Türk kültürünü temel alarak çalışmalar yapan Pollard'ın yeni tasarımcılarını-ortaklıklarını heyecanla takip ediyoruz.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serap Pollard'ın Ağacı!
  • 16.06.2012 09:26

Serap Pollard'ın Ağacı!

Serap Pollard yaptığı olimpiyat ağacı ile birçok ülkede adından söz ettirdi. ...